Barut: Esnafa faiz darbesi kabul edilemez

Ayhan Barut, esnafa faiz darbesine Meclis’te tepki gösterip kararın geri alınmasını istedi

Barut: Esnafa faiz darbesi kabul edilemez
Yayınlama: 16.05.2024
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, milyonlarca esnaf ve sanatkarın kullandığı hazine destekli kredi faizlerinde geriye dönük artışa gidilmesine Meclis’te sert tepki gösterdi.

Esnaf ve sanatkarların yaşadığı sorunların zaten arşa ulaştığını anımsatan Barut, “Esnaf ve sanatkarımızın hakkını gasp edip sofrasına kan doğradılar. Tefeci gibi esnafa çöktüler. Bu yanlıştan hemen geri dönülsün” dedi.

“YANDAŞA VAR, HALKA YOK”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) esnafa yapılan haksızlığı sert sözlerle eleştiren Ayhan Barut, “AKP iktidarı, yandaşların milyarlarca liralık vergi borcunu sıfırladı. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını, geçiş garantili otoyol ve köprülere, kullanılmayan havaalanlarına aktardı. Hasta garantili hastanelere utanmadan verdiler. Kamunun tüm kaynaklarını Saray çevresine, bir avuç rantiyeciye teslim ettiler. Yandaşlara ballı maaşlar ödenirken, işçisinden çiftçisine, emeklisinden memuruna halka açlık ve yoksulluk reva görüldü” diye konuştu.

“TEFECİ MİSİNİZ, DOLANDIRICI MI?”

AKP iktidarının toplumun tüm kesimlerini mağdur etmeye devam ettiğini ifade eden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:

“Şimdi de ekonominin can damarını oluşturan esnaf ve sanatkarlarımızın kullandığı hazine destekli kredi faizlerini ‘güncelleme’ adıyla bir çırpıda arttırdılar. Ödemesini yapmayı sürdüren esnaf ve sanatkarın hakkını utanmadan gasp ettiler. İşin başında esnaf ve sanatkarımıza kredilerin sabit taksitlerle ödeneceğini söyleyenler, şimdi sofrasına kan doğruyor. Esnaf ve sanatkarın kullandığı kredilerin faizlerini fahiş oranda arttırıp geriye dönük tahsil ediyorlar. Siz tefeci misiniz yoksa dolandırıcı mı? Siz de hiç utanma yok mu? Çekin cebimizden kirli ellerinizi! Bu yanlışa son verin!”

Kaynak: Ayhan Barut/Haber Bülteni

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.