BALLIKLIOĞLU,”SEYHAN’DA İNSANA DOKUNAN HİZMETLER YAPIYORUZ”

BALLIKLIOĞLU,”SEYHAN’DA İNSANA DOKUNAN HİZMETLER YAPIYORUZ”
Yayınlama: 01.11.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Seyhan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Volkan Ballıklıoğlu, “Evde Sağlık Bakım Birimi, Veterinerlik Birimi, ayrıca kendisine bağlı Sağlık Kart, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Diyetisyen Hizmetleri, Fizik Tedavi hizmetleri, Bakım ve Kısırlaştırma gibi hizmetleri yürüttüklerini, bunlara ek olarak Sokak Hayvanlarını Besleme, ‘Sokak Hayvanları Bakım ve Kısırlaştırma Merkezi’ nde ücretsiz günlük 20 kedi ve 4 köpek kısırlaştırdıklarını ifade etti.

Ballıklıoğlu, “Evde Sağlık Bakım Birimi, Veterinerlik Birimi, ayrıca kendisine bağlı Sağlık Kart, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Diyetisyen Hizmetleri, Fizik Tedavi hizmetleri, Bakım ve Kısırlaştırma gibi hizmetleri yürüttüklerini, bunlara ek olarak Sokak Hayvanlarını Besleme, ‘Sokak Hayvanları Bakım ve Kısırlaştırma Merkezi’ nde ücretsiz günlük 20 kedi ve 4 köpek kısırlaştırdıklarını ifade etti.

Kısırlaştırma Merkezi’nde Cumhuriyete yakışır hizmetlerin yapıldığını kaydeden Seyhan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Volkan Ballıklıoğlu, kendisine bağlı özellikle 4 ünitenin, ayrıca alt birim ünitelerinin de olduğunu altını çizdi. Randevu sistemiyle çalıştıklarını, saha çalışmalarına önem verdiklerini, evde bakım, fizik tedavisi, diyetisyenlik hizmetlerini yerinde yaptıklarını, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Sokak Hayvanlarını Besleme gibi, hizmetleri aralıksız sürdürdüklerini de sözlerine ekliyor.

Ballıklıoğlu deprem bölgesine çok hizmet götürdüklerini, sağlık ve veterinerlik hizmeti verdikleri için, deprem bölgesi Hatay’da yıkımların arasında sokak canlarının önlerine çıkıp adeta yardım istemelerini, hiç unutamadığının, Hatay bölgesine tonlarca mama götürdüklerin, çadır kent kurduklarını, depremzedelerin bütün insanı ihtiyacını karşıladıklarını vurguladı.

Sağlık İşleri Müdürü Ballıklıoğlu, “Sokak hayvanları için çok şikayet alıyoruz. Biz günlük ücretsiz 20 kedi kısırlaştırıp, yerine bırakıyoruz. Haftada üç, dört köpek kısırlaştırıyoruz, hastaysa tedavisini yapıyoruz, alıp geri yerine bırakıyoruz. Kaldığı yerleri ilaçlıyoruz. Kısaca Veterinerlik hizmetlerimizde kısırlaştırma, bakım, tedavi hizmetlerini sunuyoruz. Kedi kısırlaştırma bazı günlerde bu sayı otuz, otuz beşe kadar çıkmaktadır. Hatta kuş bile tedavi ediyoruz. Yani sokakta yaralanmış tavşanı dahi getiriyorlar. Yani günlük ortalama yüz vatandaşa hizmet veriyoruz. Veterinerlik hizmeti ve saha hekimimizle birlikte. Ondan sonra Sağlık İşleri Müdürlüğü olarak evde sağlık ve bakım hizmeti ve fizik tedavi hizmeti sunuyoruz. Evde sağlık hizmeti, sekiz personelimizle hizmet vermekteyiz. Bazen etkinlikler yapıyoruz. Örneğin,  toplu ilk olarak sünnet yaptık. Bu pakette neler var? Önce başvuruları alıyoruz. Sünnet şölenin içinde, sahne kurduruyoruz. Adeta sünnet düğünü yapıyoruz. Ayakkabısını, pantolonunu, sünnet kıyafetlerini, Seyhan Belediyesi olarak karşılıyoruz. Zaten kirvelik olarak tüm kıyafetlerini biz karşılıyoruz. Ayrıca yemek ikram ediyoruz. Bir sünnet şöleninde ne varsa hepsini karşılıyoruz. Çocukları evlerinden alıyoruz. Çocuklar için palyaço, fotoğraf çektirme, sanatçı, canlı performans, bizim kendi sanatçı arkadaşımız veya canlı performans yapılıyor, herkes eğleniyor. Sonra evlerine geri bırakıyoruz. Çocuklarımızın ailelerini arayarak, uygun bir tarih belirleyip Belediyemiz ile anlaşmalı özel hastanelerde sünnet ettiriyoruz. Hijyen bizim için çok önemli. Steril ve hijyenik ortamlarda özel hastane imkanı sunuyoruz. Sünnet olduktan sonra, evlerine bakıma gidiyoruz ta ki iyileşene kadar” dedi.

Müdür Ballıklıoğlu, kurban satış noktalarının hakkında bilgi verirken; Öncelikle bu gibi yerleri belirlerken, Kaymakamlık, Müftülük ve Seyhan Belediyesi olarak koordineli çalışmayı yürüttüklerini kaydederek şunları söyledi:

“Oralarda kurban satış yeri hazırlıyoruz. Komisyon ve belediye meclisi aracılığıyla fiyatlar belirleniyor, metrekareye göre fiyat değişiyor. Bu hizmetlerin içinde, tuvalet, banyo, su ve elektrik hatları çekiyoruz. Önce satış noktalarını belirliyoruz. 15 gün boyunca satışlarını yapıyorlar. Daha uygun yerlerde mahalle aralarında bizim kurban kesim yerlerimiz oluyor. Kurbanın birinci, ikinci ve üçüncü gün olmak üzere üç gün boyunca küçükbaş kurbanlık kesimi yapıyoruz. Küçükbaş kurbanlık kesimi bu sene beş bin, iki yüz kırk altı tane kurban kestik. Yani rekor, rekor seviyede. Kurbanlıkları getiren vatandaşlara poşetlerini temin ediyoruz. Kesim hizmetini ücretsiz veriyoruz. Kurban kesimi esnasında, beklerken de çadırların altında, güneşten korunsun diye, ikramlarımız oluyor. Çay, şeker, meşrubat gibi. Kurban satış noktalarının bulunduğu yerlere koyuyoruz. Birimimiz Veterinerlik hizmetlerinin yanı sıra, evde hasta bakımı, diyetisyen hizmeti, kültürfizik hizmetleri, kısırlaştırma hizmetlerini yerine getiriyoruz. Amacımız halkımıza hizmet etmek, bize verilen görevi eksiksiz yerine getirmek.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.