“BAKMAK İLE GÖRMEK ARASINDAKİ FARK VAR”

“BAKMAK İLE GÖRMEK ARASINDAKİ FARK VAR”
Yayınlama: 15.11.2023
Düzenleme: 15.11.2023 16:55
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Adana’da Kitapsan Gazipaşa şubesinde İletişimci Yazar Dr. Çetin Oranlı’nın imza günü gerçekleşti. İmza gününe birçok kitapsever katıldı.

Çetin Oranlı, “Adana’nın kıymeti bence bilinmiyor. Hem dışarıdakiler iyi tanımıyor, gerçek kimliği de tanımıyor. Hem de içinde yaşayanlar bence kıymetini bilmiyor. Bir farkındalık oluşmasını da istiyorum, diliyorum. Çünkü bakmak ile görmek arasındaki fark var. O da bakmak ile görmek arasındaki fark dünya kadardır yeri geldiğinde. Gazetecilik mesleğinde de çok önemlidir bu kesinlikle” diyerek ifade etti.

Oranlı konuşmasında gittiği yerlerde yaptığı araştırmalara şöyle değindi; “Her zaman o gittiğim yere hep yerlere hep soru sorarak araştırarak bu nasıl doğdu,  nasıl inşa edildi, hangi evrelerden geçti, bunları tarayarak, inceleyerek, kaynaklardan bir merak duygusuyla yaklaştım. Her insanın olduğu gibi her şehrin de hikayesi var. Ve şehrin hikayesi içinde yaşadığı insanlardan da daha fazla. Şimdi yaşadığı yani barındırdığı insan sayısından daha fazla. Dolayısıyla Adana çok farklı hikayeler barındırıyor. Biz buna bir dikkat çekmek, bir not düşmek istedik. Umarım yararlı olur. Şehir içinde yaşayanlar için de değerini bilmemiz açısından bir farkındalık oluşturmak açısından. Hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Oranlı konuşmasını Tolstoy’un bir sözü ile sonlandırdı; “Tolstoy’un meşhur sözü var. Tüm muhteşem hikayeler iki şekilde başlar; Ya şehre bir yabancı gelir ya da bir insan başka bir yere gider. Bizim hikayemizde böyle başladık.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.