Aysu Türkoğlu,Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçmek için yola çıkıyor

Aysu Türkoğlu,Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçmek için yola çıkıyor
Yayınlama: 26.07.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – 22 yaşındaki Bodrumlu yüzücü geçen yıl 16 saat 28 dakikada Manş Kanalını geçerek adeta bir efsaneye imza atmış, kanalı geçen en genç Türk kadın yüzücü olmuştu. Bu yıl Farmasi sponsorluğunda Kuzey Kanalı’nın geçecek olan Türkoğlu Manş Kanalı’ından da daha zorlu bir etap için 9-14 Ağustos tarihleri arasında İrlanda’da 12 derecelik soğuk denize atlayarak tehlikeli denizi geçip İskoçya’ya yüzecek. Aysu soğuğa dayanıklılık antrenmanları için kışın karlar, yazın da buz dolu küvet içinde yatıyor

Aysu, bu cesur girişim için aylar süren zorlu bir hazırlık ve sıkı bir eğitim süreci geçirdi. Manş Denizi’ndeki zaferi sırasında edindiği paha biçilmez deneyimlerden yararlanan Aysu, daha da zorlu zaferler elde etme arayışında becerilerini ve metanetini titizlikle geliştirdi.

Aysu Türkoğlu, müthiş bir kararlılıkla soğuğa dayanıklılık antrenmanlarını yepyeni bir seviyeye taşıyor. Mükemmellik arayışında buzlu sularda saatlerce yüzüyor, haftanın altı günü doğa koşullarına göğüs geriyor ve sıkı bir kuvvet antrenmanı yapıyor. Ancak Aysu için bu yolculuğun özü salt fizikselliğin ötesine geçiyor. Kendisinin de ifade ettiği gibi, “Psikolojik ve zihinsel gücünüz ne kadar yüksekse, kanal geçişinde elde edebileceğiniz performans da o kadar yüksek olur. Bu nedenle, psikolojik yeterliliğiniz fiziksel yeterliliğiniz kadar önemli.”

Aysu Türkoğlu, Kuzey Kanalı geçişinden hemen sonra “7 Oceans” kanallarını 5 sene içerisinde tamamlayarak Guinness rekorunu da kırmayı hedefliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.