Aydar: Sözüm söz, daha önce ne söz verdiysem hepsini yerine getireceğim

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Kurban Bayramı Öncesi Emeklileri Sevindirdi.

Aydar: Sözüm söz, daha önce ne söz verdiysem hepsini yerine getireceğim
Yayınlama: 11.06.2024
Düzenleme: 11.06.2024 15:45
A+
A-

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Kurban Bayramı öncesi emekli vatandaşlara 7 bin TL bayram ikramiyesi dağıtarak, Ceyhanlı hemşehrilerinin yüzünü güldürdü. Ceyhan Belediyesi Toplantı Salonunda emekliler ile bir araya gelen Aydar, “5 yıl boyunca emeklinin yanında olacağız” dedi.

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Ceyhanlı vatandaşlara verdiği sözlerden birini daha gerçekleştirdi. Kurban Bayramı öncesi emekli vatandaşlara bayram ikramiyesi dağıtacağını daha önceden de dile getiren Başkan Aydar, Ceyhan Belediyesi Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısında emekli vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu, CHP Ceyhan İlçe Başkanı Caner Aydar, çok sayıda emekli, vatandaş ve basın mensubu katılım sağladı. Başkan Aydar düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatı ile 5 bin TL olan bayram ikramiyesini 7 bin TL’ye çıkardıklarının müjdesini verdi.

 

“EMEKLİLERİN HUZURU VE RAHATI BİZİM İÇİN EN ÖNEMLİSİ”

Basın toplantısında yaptığı konuşmada 31 Mart Yerel Seçimlerinde verdikleri sözleri sırayla yerine getirdiklerini kaydeden Aydar, ayrıca şunları ekledi; “Değerli Ceyhanlılar 31 Mart Yerel seçimlerinden önce söz vermiştik.  Sözümüz; “Ceyhan da ihtiyacı olan tüm emeklilerimizin, vatandaşlarımızın yanında olacağız.” Bugün burada vermiş olduğumuz sözü tutmuş olmanın gururunu yaşıyoruz. 31 Mart seçimlerinden önce de söylediğimiz gibi ihtiyacı olan, siyasi görüşü ne olursa olsun ayrım yapmadan 10 bin TL emekli maaşı alan tüm emeklilerimizin bu bayram yanında olacağımızı belirtmiştik. Emeklilerimiz bizim için çok kıymetli ve iyi ki varlar. Bugün ise emeklilerimize vermiş olduğumuz sözü yerine getirmek için buradayız. Daha öncede dile getirdiğimiz gibi Sosyal-Demokrat Belediyeciliğin bize yüklediği tüm sorumlulukları yerine getiriyoruz ve bundan sonra ki 5 yılda bu şekilde devam edecek. Sözüm söz, daha önce ne söz verdiysem hepsini yerine getireceğim. Geçtiğimiz günlerde bildiğiniz gibi Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel Adana’ya ziyarette bulundu. Genel Başkanımızın ziyareti sırasında kendisiyle yaptığımız istişare esnasında benden bayram ikramiyesini asgari ücrete tamamlamamı talep etti. Bizler de kendisini kırmadık ve bugün burada 5 bin TL olarak açıkladığımız bayram ikramiyesini 7 Bin TL’ye yükselttiğimiz açıkladık. Emeklilerimizin huzurunu, rahatını sağlayacak her konuda sonuna kadar onların yanındayız.”

 

“SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİĞİ ÖNEMSİYORUM”

Sosyal- Demokrat Belediyeciliği 5 yıl boyunca Ceyhan’da yaşatacaklarını ve bunu konuyu son derece önemsediğini dile getiren Başkan Kadir Aydar, “Şu dakikadan itibaren gün içerisinde emeklilerimizin hesabına 7 bin TL ikramiyeleri yatacak. Hepimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonra 5 yıl boyunca tüm bayramlarda Ceyhan Belediyesi olarak en düşük emekli maaşı alan vatandaşlarımıza bayram ikramiyesi dağıtarak asgari ücrete tamamlayacağız. Sosyal-demokrat belediyecilik açısından bunu çok önemsiyorum. Ne söz verdiysek tutuyoruz ve tutmaya da devam edeceğiz. Bu ikramiye tek bayramlık değil, biz her bayram söz verdiğimiz gibi emeklinin yanında olmaya devam edeceğiz.  Tüm emeklilerimize huzurlu ve mutlu bayramlar diliyoruz.”

 

“CEYHAN BELEDİYESİ TÜRKİYE’YE ÇOK GÜZEL ÖRNEK OLACAK BİR İŞ YAPTI”

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar tarafından düzenlenen basın toplantısına katılım sağlayan CHP Adana İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu ise, Başkan Kadir Aydar’a emeklilere olan desteğinden dolayı teşekkürlerini iletti. Tanburoğlu basın toplantısında yaptığı konuşmada şunları kaydetti; “Bugün burada Başkan Aydar’ın yaptığı bu iş küçük biri iş değil. Emeklilerin yaşadığı bu mağduriyeti, bir evde sadece 10 bin TL ile geçinebilme zorluğunu bunca yıl memlekete hizmet vermiş bu büyüklerimizin bir bayram da torununa harçlık veremeyecek olması kurban kesip evine et götürememenin ağırlığını yaşıyoruz maalesef. Bunca yıldır emek veren büyüklerimizin bu zorluklar ile karşılaşıyor olması ülkemiz adına utanç verici bir durumdur ama iyi ki Cumhuriyet Halk Partisi var, iyi ki Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları var. Ceyhan Belediyesi Türkiye’ye çok güzel örnek olacak bir iş yaptı. Bu imkânı bizlere verdiği için Kadir Başkanıma teşekkürlerimi iletiyorum. Başkan Aydar sayesinde Ceyhan’da ki emeklilerimiz bu bayramı biraz da olsa rahat geçirebilecek, torunlarına harçlı verebilecek. Emeklilerin hakkını sonuna kadar savunup, bu işi hep birlikte değiştireceğiz.”

Basın açıklamasını hemen ardından toplantıya katılan emekliler ise Başkan Aydar’a alkışlar eşliğinde sloganlar atarak, teşekkürlerini ilettiler.

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt / Melisa Karmış

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.