Avrupa’da yaşayan Türkler, depremzedeler için sahada

Avrupa’da yaşayan Türkler, depremzedeler için sahada
Yayınlama: 13.03.2023
A+
A-

 

(AA)-Avrupa’nın bazı ülkelerinde yaşayan Türkler, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay’da kendi destekleriyle oluşturulan ve kısa sürede afetzedeleri ağırlamaya başlayacak 100 konteynerlik yerleşkeyi gezdi.

TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Komisyon Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya’nın koordinesinde bir araya gelen Avrupa Türk Toplumu, topladıkları nakdi yardımlarla Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 155, Akbayır Mahallesi’nde 20 ve Afşin ilçesinde 50 olmak üzere 225 konteyner hazırlayarak depremzedelerin hizmetine sundu.Avrupa’da yaşayan Türkler, son olarak Hatay’a da 100 konteynerlik barınma alanı hazırladı. “Konya Konteyner Kent” alanında kendilerine tahsis edilen yere 100 konteyner ev yerleştiren hayırseverler, kısa sürede açılacak geçici konaklama merkezini AK Parti Hatay Milletvekilli Sabahat Özgürsoy Çelik eşliğinde inceledi.

Altyapısı Konya Büyükşehir Belediyesince hazırlanan merkezde her biri 21 metrekare yaşam alanına sahip konteynerlerde bir ailenin ihtiyacı olan yatak, mobilya, ısıtıcı, sıcak su da bulunacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.