Avrupa Birliği’nde İnsan Hakları Konferansı

Avrupa Birliği’nde İnsan Hakları Konferansı
Yayınlama: 20.12.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Uluslararası Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. A. Aslı Bilgin tarafından yürütülmekte olan “Turkey IN or OUT=EU?” başlıklı Avrupa Komisyonu’nun Erasmus+ Programı kapsamında desteklenen Jean Monnet Modül projesinin beşinci konferansı  “Avrupa Birliği’nde İnsan Hakları” başlığı altında Adana Barosu ev sahipliğinde Adana Barosu Avukatlar Salonunda gerçekleştirildi.

Baro Başkanı Av.Semih Gökayaz ve Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Uluslararası Hukuk ABD Doç. Dr. A. Aslı Bilgin açılış konuşması yaptı.

 “BİZ, AVRUPA BİRLİĞİ’NE GİRME VE MUASIR MEDENİYETE ULAŞMA HEDEFİMİZDEN VAZGEÇMEDİK”

Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, ülkemizin son dönemde muasır medeniyet seviyesi hedefinden uzaklaştığına işaret ederek, “Avrupa Birliği hayalimiz vardı ama  yıllardır hiç konusu bile edilmiyor. 2016 yılından bu yana tam üyelik müzakereleri durmuş vaziyette. Avrupa Birliği yerine; Işid, El Nusra , Özgür Suriye Ordusu, bombalar, patlamalar, kontrolsüz göç ve mülteci meselelerini konuşuyoruz.  Avrupa’ya gider iken Ortadoğu bataklığına saplandık. Oysa ki her insanın kendi hayali olduğu gibi ülkelerin de hayalleri vardır, olmalıdır. Nasıl Cumhuriyet’in kuruluşunda Büyük Atatürk’ün bu ülke için hayalleri oldu ve hayal ettiği ülkeyi kurmak için ömrünü adadıysa, biz de bugünkü ağır tabloya karşı umutsuz olmayacak, ülkemiz için hayallerimizi kuracak ve gerçekleştirmek için çalışacağız. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayacak, ülkemiz için hayal ettiğimiz gelecek güzel günleri hep birlikte kuracağız. Biz, Avrupa Birliği hayalinden, ülkemizi çağdaş ve muasır bir medeniyete kavuşturma ülküsünden vazgeçmedik. Bu amaçla “Avrupa Birliği’nde İnsan Hakları” konulu konferansa Adana Barosu olarak ev sahipliği yapmaktan ve eski AİHM Yargıcı Prof. Dr. Işıl Karakaş ile Prof. Dr. Işıl Özkan’ı bilgilerini paylaşmak üzere misafir etmekten büyük onur duyuyoruz. programın gerçekleşmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. ” İfadelerini kullandı.

Doç. Dr. A. Aslı Bilgin, 2020 yılında başlayan proje kapsamında diş hekimliği fakültesinde  iki adet ders verildiğini belirterek “2023 yılı Haziran ayında sona erecek olan Jean Monnet Modül projesi kapsamında yılda bir kez gerçekleştirilen çalıştaylar ile yılda iki kez gerçekleştirilen konferanslarla Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkileri konusunda farkındalık yaratılması hedeflenmektedir” diyerek projeye ilişkin bilgilere ve yapılan etkinliklerin video kaydına projenin resmi websayfası https://introut.cu.edu.tr adresinden ulaşılabileceğini söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.