AOSB’de yeşil dönüşüm

AOSB’de yeşil dönüşüm
Yayınlama: 08.09.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi)- Çalışmaları Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Ersin Akpınar, güneş enerjisinin geleceği ve sürdürülebilirlik için enerji dünyasının en önemli ticari platformlarından birisi olan Solar + Storage NX’te, bölgedeki “Yeşil OSB ve sürdürülebilirlik çalışmaları” konusunda bilgi paylaşımında bulunup, “Sınırda karbon ve yeşil mutabakat” konulu sunum yaptı.

Yeşil dönüşüme ilişkin öncü olacak birçok projenin hayata geçirildiği AOSB’nin Bölge Müdürü Ersin Akpınar, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen fuar kapsamındaki  konferansta, sunumuna, “Yeşil Mutabakat” konusunda Türkiye’de yapılan ilk çalışmalardan söz ederek başladı.

“Yeşil Adımlar” konusunda AOSB bünyesindeki çalışmaları da anlatan Akpınar, Türkiye’deki OSB’ler içinde Yeşil Mutabakatın ilk adımlarının Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü’nce atıldığını, bu kapsamda, iki çalıştay düzenlendiğini bildirdi. Akpınar, 2021 yılının Mayıs ayında ise Yeşil OSB ve Sürdürülebilirlik biriminin kurulduğunu ifade etti.

SERA GAZI HESAPLAMA YAZILIMI”

İklim değişikliği ile mücadelede önemli bir yere sahip olan sera gazı salınımının azaltılması, enerjiden tarıma çok sayıda sektörü ilgilendiren konu olarak gündemdeki yerini korurken, çevreci çalışmaları önceliğine alan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü olarak geliştirdikleri Türkiye’nin ilk kurum bazlı “Sera Gazı Hesaplama Yazılımı” konusunda da bilgi veren

AOSB Bölge Müdürü Akpınar,  şöyle devam etti:

“Küresel ısınmanın başlıca sorumlusu olarak gösterilen ve karbondioksit cinsinden ölçülen sera gazının dünyaya bıraktığı zarar ise karbon ayak izi olarak tanımlanmaktadır. Konunun öneminden hareketle  Yeşil OSB ve Sürdürülebilirlik Birimi tarafından geliştirilen Kurum Bazlı Sera Gazı Hesaplama Yazılımı Türkiye’de bir ilk olması açısından büyük önem taşıyor. Bu yazılımımız TSE tarafından da onaylanmıştır.”

Akpınar, AOSB çalışanlarından 10 personelin sera gazı hesaplama uzmanlık sertifikası aldığını ve AOSB firmalarına yeşil mutabakat kapsamında 2022 yılı içerisinde eğitim süreçlerinin tamamlanarak, sera gazı ölçüm süreçlerinin başlatıldığını belirtti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.