AOSB Teknik Bilimler MYO’da 11. mezuniyet coşkusu

AOSB Teknik Bilimler MYO’da 11. mezuniyet coşkusu
Yayınlama: 14.06.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) bulunan Çukurova Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun 2021-2022 Akademik Yılı 11. mezunları için tören düzenlendi.

Makine, Elektronik Teknolojisi, Elektrik, Tekstil Teknolojisi ile Coğrafi Bilgi Sistemleri Programları olmak üzere toplam 5 bölümde öğrenim görülen AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olan öğrenci için, Bölge Başkanlığı Seyhan Salonu’nda mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, MYO Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, yönetim kurulu üyeleri, öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Prof. Dr. Tuncel: “AOSB Teknik Bilimler MYO Üniversitemizin Sanayi İle İşbirliği ve Etkileşimini Üst Düzeye Çıkarmakta Önemli Katkılar Sağlıyor”

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Adana Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokuluna YÖK tarafından eğitim desteği verilmesi ve okulun birçok ihtiyacında, işyeri eğitimi ve staj iş birliklerinde Adana Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu tarafından desteklenmesinin güç verdiğini hatırlatarak, bu desteklerin öğrencilerin en iyi şekilde eğitim alması açısından çok değerli olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Tuncel konuşmasına şöyle devam etti;

“Mesleki eğitim, uygulama ağırlıklı ve işyeri deneyimi açısından ne kadar güçlü olursa o kadar etkin olur. Bu anlamda kıymetli gençlerimizin en iyi şekilde eğitim aldıklarına ve mesleki yaşamlarında başarılı olacaklarına inancım tamdır. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de Çukurova Üniversitesi daha kaliteli, daha modern, öğrenci merkezli eğitim verme ve dünya üniversitesi olma hedefini koruyarak bu alanda çalışmalarını yoğunlaştırmaktadır. Üniversitelerin görevi çağdaş bir eğitim-öğretim gerçekleştirmek, ülkenin ihtiyaçlarına uygun nitelikli insan gücü yetiştirmek ve bilimsel araştırmalar yapmaktır. Bu yolda Üniversite Yönetimi olarak Meslek Yüksek Okulumuza destek vermeye devam edeceğiz. 2010 yılından itibaren yetiştirdiği ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını karşılamada önemli katkılar sunan programlarımız, üniversitemizin sanayi ile işbirliği ve etkileşimini üst düzeye çıkarmakta önemli katkılar sağlamaktadır.”

Prof. Dr. Bozdoğan: “MYO’ya Destek Veren Kurum ve Kuruluşlara Teşekkür Ederiz”

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan ise, 11. mezuniyet coşkusunu yaşadıklarını ifade ederek “Yüksekokulumuz kuruluşundan bu yana Adana Organize Sanayi Bölgesinin destekleri ile gelişmiş ve bugünkü konumuna ulaşmıştır. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bekir Sütcü başta olmak üzere desteklerini esirgemeyen, her zaman yanımızda olan bütün yönetim kurulu üyelerine ve Organize Sanayi personeline; ayrıca 2016 yılından bu yana öğrencilerimize 15 hafta boyunca eğitim vererek, gösterdikleri özveri ve destek için Türk Telekom Mühendislerine de teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Bölüm Birincilerine 4 Bin TL

Okul birincisinin mezuniyet kütüğüne isimliğini çaktığı törende, 5 farklı bölümün birincilerine AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü tarafından 4 Bin TL hediye çeki verildi. Sütcü, firmaların artık kalifiye elemana OSB’lerde kurulu meslek liseleri ve meslek yüksekokulları sayesinde daha kolay ulaştığını belirterek, “Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin her birini ayrı ayrı kutluyorum. Gençlerimize bundan sonraki çalışma hayatlarında da başarılar diliyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından MYO birincisine Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel diploma ve hediyesini takdim ederken, yaş kütüğüne plaket çakılmasının ardından tüm öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.