Antalya ve çevre illerde çok sayıda depremzede misafir ediliyor

Antalya ve çevre illerde çok sayıda depremzede misafir ediliyor
Yayınlama: 17.02.2023
A+
A-

 

 

 

(AA) – “Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedelerin Antalya ve çevre illere gelişleri sürüyor, konuk edilen afetzedelere psikososyal destek veriliyor.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası yaklaşık 72 bin depremzede kara ve hava yoluyla Antalya’ya getirildi.

Kentteki otellere, KYK yurtlarına ve kurum misafirhanelerine yerleştirilen depremzedeler için Antalya Valiliğinin koordinesinde imkanlar seferber edildi.

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı (ATGV) İşletme Müdürü Aykut Ünal, AA muhabirine, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın talimatıyla 194’ü çocuk 744 depremzedeyi tesiste misafir ettiklerini söyledi.

Tesiste depremzedelerin ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayabilmeleri için mini bir mağaza oluşturduklarını dile getiren Ünal, “Depremzedelerin kendi evlerinde gibi hissetmelerini istiyoruz. Onları memnun etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Depremzedeler ilk geldikleri güne göre çok daha iyiler, çocuklar daha mutlu.” dedi.

Ünal, gerek yetişkinler gerekse çocuklar için çeşitli sosyal etkinlikler düzenlediklerini dile getirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.