ALPAY: BAKAN ORTA VADE DEDİKÇE ESNAFIN VADESİ DOLUYOR!

ALPAY: BAKAN ORTA VADE DEDİKÇE ESNAFIN VADESİ DOLUYOR!
Yayınlama: 08.02.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Milliyetçi Sol Parti, Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ın Bağkur’luların beklediği prim indirimi konusunda “orta vadede gerçekleştireceğiz” açıklamasına tepki gösterdi.

Genel Başkan Hüseyin Alpay tarafından yazılı açıklamada, Bakan Işıkhan’ın sözleri “talihsiz bir açıklama” olarak değerlendirildi. Alpay açıklamasında, “Sayın Bakan ‘orta vade’ dedikçe esnafın vadesinin geldiğini bilmelidir. Anadolu’da vefat edenler için ‘vadesi doldu’ tabiri kullanılır. Acil tedbirler alınamazsa esnafın gerçek anlamda ‘vadesi dolacak’ ve maazallah tamamen yok olacak” ifadesine yer verdi.

Başkan Alpay açıklamasında, “Sayın Bakan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023 seçimleri öncesinde verdiği sözü ve eski Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in de ‘çalışmalarımızı tamamladık’ açıklamasını yok sayarcasına ‘orta vadede prim indirimini gerçekleştireceğiz’ diyerek Bağkur’luları bir kez daha mağdur etmiştir” dedi.

Esnafın zor günler geçirdiğini belirten Alpay, Bağkur primlerinin ödenemeyecek boyutlara geldiğini ifade ederek, kademeli prim uygulaması geçilerek, en düşük Bağkur priminin esnaflar için 2 bin TL olması gerektiğini söyledi.

Esnafın kepenk kapattığını vurgulayan Başkan Alpay, “Sayın Bakan ‘orta vade’ dedikçe esnafın vadesinin geldiğini bilmelidir. Anadolu’da vefat edenler için ‘vadesi doldu’ tabiri kullanılır. Acil tedbirler alınamazsa esnafın gerçek anlamda ‘vadesi dolacak’ ve maazallah tamamen yok olacaktır. Sayın Bakan talihsiz açıklamalarını bir kenara bırakarak bir an evvel Bağ-kur prim gününü 7200 güne indirmelidir. 1999 öncesi girişi olan esnaflarımızın da SSK şartlarında emeklilikleri sağlanmalı, tescil ve esnaf lehine ihya beklentileri mutlaka seçimden önce yasalaşmalıdır” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.