Alpargün Apartmanı’nın da yakınlarını kaybeden vatandaşlar gece 4:17’de anma töreni yapacaklar

Alpargün Apartmanı’nın da yakınlarını kaybeden vatandaşlar gece 4:17’de anma töreni yapacaklar
Yayınlama: 04.02.2024
A+
A-
Gizem Çetin: Bize Her Gün 6 Şubat Gibi

Toros (Özel Haber)- Melisa Karmış  Adana’da 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremden 96 kişiye mezar olan Alpargün apartmanında yakınlarını kaybeden vatandaşlar, 6 Şubat gecesi saat 4:17’de anma töreni düzenleyecekler. Depremde babası ve erkek kardeşini kaybeden Gizem Çetin: “Geçen sene 4:17’de sevdiklerimizin yanında olamadık, bu sene yanlarında olmak için bu anma törenini düzenliyoruz.” dedi.

Geçtiğimiz sene 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde 96 kişinin hayatını kaybettiği Alpargün apartmanında yakınlarını kaybeden vatandaşlar 5 Şubat’ı 6 Şubat’a bağlayan gece saat 4:17’de Alpargün apartmanının enkaz alanında anma töreni düzenleyecekler. Gece 4:17’de düzenlenecek olan anma törenine Alpargün apartmanında hayatını kaybeden 96 kişinin ailesi, yakınları ve sevenleri başta olmak üzere birçok vatandaşın katılması beklenmektedir. Alpargün Apartmanı’nın enkazında erkek kardeşi ve babasını kaybeden Gizem Çetin konu hakkında şunları kaydetti: Geçen sene 4:17’de yanında olmadığımız sevdiklerimizin, bu sene bir nebzede olsa yanlarında hissedebilmek için 6Şubat gecesi saat 4:17’de bir anma töreni düzenleyeceğiz. Alpargün apartmanında ailesini, yakınlarını kaybetmiş herkesle birlikte bu kararı aldık. Ailelerini kaybetmiş insanlar olarak son 1 yıldır bize her gün 6 Şubat gecesi gibi aslında. Ne uyuyabiliyor ne de bu hayatı yaşayabiliyoruz zaten. Zaman geçiyor ama içimizde ki acı bir türlü geçmiyor.  4:17’de yapacağımız bu anma töreni bizim içinde çok zor olacak fakat geçen sene yanında olmadığımız sevdiklerimizin yanlarında hissetmek için bu anma törenini gerçekleştireceğiz. Aslında o bina hepimizin eviydi. Hepimizin bir evi, bir odası vardı orada ve en önemlisi sevdiklerimiz vardı. 4:17’de yapacağımız anma bizler için çok önemli. Çünkü onların yanında olma hissiyatını derinden yaşayacağımızı düşünüyorum. Aynı günün akşamında saat 18:20’da yine enkaz alanında sevdiklerimiz için bir yemek dağıtımı yapacağız. Benim tek temennim sevdiklerimizi bizden koparanların bir an önce gerekli cezaya alması ve bir daha kimsenin böyle bir acı yaşamaması.”

“SEVDİKLERİMİZİ BİZDEN ÇALANLAR EN AĞIR ŞEKİLDE YARGILANSIN”

96 kişiye mezar olan Alpargün apartmanında kızını, damadını ve iki torununu kaybeden 65 yaşında ki Server Küçükcan depremin üzerinden neredeyse 1 yıl geçmesine rağmen acısının bir türlü dinmediğini dile getirdi. Küçükcan, “1 yıl geçti ama yüreğimde ki acı bir nebze bile azalmadı. Her günüm kızımı damadımı ve 14 yaşında ki ikiz torunlarımı özlemekle geçiyor. Bu acının benim için tarifi yok. Kızımla birkaç apartman aralıkla oturuyorduk. Deprem bitip pencereden baktığımda, kızımın oturduğu Alpargün apartmanının yıkıldığını gördüğümde dünyam başıma yıkıldı. O günden sonra bir daha asla hiçbir şey eskisi gibi olmadı. 6 Şubat gece 4:17’de evlatlarımı benden alan apartmanın enkazında toplanarak onlara bir anma töreni yapacağız. Zaten onları kaybettiğimizden beri ne gecem ne gündüzüm var. Gece 4:17’de onların yanında hissetmek için enkaza gidip onlar için dua edeceğim. Evlatlarımızı, ailelerimizi bizden alan bu insanların en ağır şekilde yargılanmasını istiyorum. Gencecik evlatlarımı, 14 yaşında ki torunlarımı benden koparanlar ağır bir şekilde yargılansın ki bir daha kimse bu acıyı yaşamasın.” diye konuştu

“BU DAVANIN KARARI EMSAL OLSUN”

6 Şubat asrın felaketi depremini Kahramanmaraş Merkez’de yaşayan Tuğçe Korkut, annesi ve babasını Alpargün apartmanında kaybetti. Depremden bu yana adalet aradıklarını ve bunun ellerinde geleni yaptıklarını kaydeden Korkut konuşmalarına şu şekilde devam etti. “Ben depremi Kahramanmaraş Merkez’de yaşadım. Buna rağmen yaşadığım bina hiçbir hasar almadı. Fakat Kahramanmaraş merkezli bir depremde Adana’da Alpargün apartmanında anne ve babamı kaybettim. Depremi merkezinde yaşamama rağmen benim oturduğum apartman tek bir hasar dahi almazken, ailem Adana merkezli bile olmayan bir depremde Alpargün apartmanının yıkılması sonucu hayatını kaybetti. Bu da demek oluyor ki insanları deprem değil, içlerinde oturdukları kötü yapılar öldürüyor. Alpargün apartmanı da tam olarak bu sebeple yıkıldı. Depremden bu yana Adana’da kalıyorum. Hem konuyu yakından takip etmek hem de kardeşimle birbirimize destek olmak için 1 yıldır buradayım. Çünkü gerçekten zor zamanlar yaşadık ve yaşamaya da devam ediyoruz.  Son 1 yıldır hiçbir şey bizler için eskisi gibi olmadı, olamayacakta. Kaybettiğimiz sevdiklerimizin yerini kimse dolduramaz fakat bir nebze de olsa içimizi rahatlatmak için, adaletin yerini bulması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Alpargün apartmanının yıkılmasına sebep olan herkesin en ağır şekilde yargılanmasını ve bu sonucun emsal olmasını istiyoruz. Emsal olsun ki bir daha kimse yaptığı kötü binalarla sevdiklerimizi bizden ayıramasın. Bizler için yaşadığımız acı bir an bile azalmadı fakat 6 Şubat günü yaklaştıkça acımız daha da artıyor tabii. 6 Şubat gecesi annem ve babamı kaybettiğim Alpargün apartmanının enkazına giderek onları dualarla anacağım. Sevdiklerimizi bizlerden ayırdıkları için elimizden şu an sadece bu geliyor. Bizleri, ailelerimizi seven, acılarımızı paylaşan herkesi de gece 4:17’de anma törenine bekliyoruz.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.