Ali Haydar Bozkurt: Yurt dışı tanıtımlarına ağırlık vereceğiz

Ali Haydar Bozkurt: Yurt dışı tanıtımlarına ağırlık vereceğiz
Yayınlama: 19.04.2024
Düzenleme: 19.04.2024 16:12
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Çağlacan Kurt – Türkiye’nin ilk ve tek şehir karnavalı ve bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında gerçekleşen Portakal Çiçeği Karnavalının Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı gerçekleştirildi.

Basın toplantısına Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Ticaret Odası Başkanı Bayram Yücel ve” Nisan’da Adana’da” Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı fikir önderi ve Karnaval Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt katılarak basın mensuplarıyla bir araya geldi.

“BU VESİLEYLE KARNAVAL PROGRAMIMIZ ÇOK ZENGİNLEŞTİ”

Nisan’da Adana’da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Fikir Önderi ve Karnaval Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt, “Sayın Kültür Bakanımızla ve bütün bakanlık ekibine ve burada değerli katkıları için teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bu vesileyle karnaval programımız çok çok zenginleşti. Yine sayın valimize ve ilk günden itibaren bize desteğini esirgemeyen belediye başkanımıza bütün belediye ekibine, ticaret odasına ve diğer tüm kurumlara teşekkür etmek istiyorum. Şimdi bugüne kadar ne yaptığımızı hiç konuşmayacağız. Hep önümüze bakacağız. Böyle bir ilkemiz var. Bundan sonra hedefimiz biraz daha büyük. 13. yıla girerken bu karnavalı tamamladıktan sonra bir hemen bir hafta sonra çalışmalara başlıyoruz bir sonraki yıl için. Bundan sonraki hedeflerimiz arasında bu karnavalı gelen Türkiye’den ya da dünyanın her yerinden gelen çocuklara kutlayacağımız, daha büyük bir şenliğe dönüştürmek istiyoruz. Yani dünyanın her yerinden bütün ülkelerinden çocuklar Adana’ya gelsin.  Önümüzdeki süreçte bununla ilgili çalışmalarımız olacak. Yine Karnavalımızın tarihleri dışındaki süreçte Nisan’da Adana’da olmanın güzelliğini anlatmaya artık odaklanacağız. Sadece bir haftalık süreçte değil aslında tüm Nisan ayı boyunca Adana’nın gezinmeye, ziyaret edilmeye değer olduğunu anlatacağız. Bir başka Adana’yı tanıtırken artık bölgemizi tanıtmaya başladık biliyorsunuz. Tarsus’u, Kapadokya’yı, Nemrut’u, Gaziantep’i de anlatıyoruz. Buna biraz daha fazla odaklanacağız. Özetle yurt dışı tanıtımlarına ağırlık vereceğimiz bir sürece girdik” dedi.

“BU VESİLEYLE BÖLGEMİZİN TÜRKİYE’NİN TANITILMASINDA DA BİR TURİZM SAĞLAMIŞ OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

Adana’ya daha fazla yabancı turist gelmesini istediklerini belirten Ali Haydar Bozkurt, bekledikleri taleplere değinerek şu ifadelere yer verdi:

“Bu vesileyle bölgemizin Türkiye’nin tanıtılmasında da bir turizm sağlamış olmayı hedefliyoruz. Tabii bunları yaparken taleplerimiz de var. Öncelikle Karnaval döneminde artık her yeri daha fazla süslememiz gerektiğini daha fazla iş yerlerinin, esnafımızdan daha fazla evlerimizi süslemeyi istiyoruz. Karnaval havasını, o görüntüye daha fazla bürünmek istiyoruz. Yine özellikle büyükşehir belediyesi merkez ilçe belediyelerinden ya da ilgili tüm kurumlardan daha fazla Adana sokaklarına daha fazla turunç ağaçları ekilmesi talebimiz var. Yani yeni yapılan her inşaatın bahçesine 3-5  tane turunç ağacı ekmemiz lazım.”

“KENTİMİZİ DE CİDDİ BİR EKONOMİK DEĞER YARATAN BİR KARNAVALA DÖNÜŞTÜK”

Bozkurt, “Bunları da adım adım her zaman olduğu gibi kentin ilgili tüm kurumları ile  yeniden mutlaka ki tabii ki STK’larla iş birliği içerisinde yöneterek hayata geçirebilmeyi hedefliyoruz. Gördüğümüz kadarıyla esnafımız mutlu. Katılan misafirlerimiz mutlu. Çoluk çocuk, yediden yetmişe, herkesin hoşgörüsü, sevgi içerisinde, dostluk anlayışı içerisinde vakit geçirdiği ve kentimizi de ciddi bir ekonomik değer yaratan bir karnavala dönüştük. Yani 12  yıl önce buna başlarken bu kadar büyüyeceğini hayal edebilir miydik diye bazen soruyorum. Bugün yaklaşık 5 milyar liranın üzerinde ekonomik değere ulaşacak bir karnavalımız. Adana halkından ya da Türkiye’nin değişik şehirlerinden ya da başka ülkelerden gelen insanlara geldikleri için mutlu olduklarını söylüyorlar. Gelecek sene daha kalabalık geleceğiz diyorlar” diyerek basın açıklamasında konuşmasını sonlandırdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.