Akdeniz’de moloz ve evsel atıklar toplanıyor

Akdeniz’de moloz ve evsel atıklar toplanıyor
Yayınlama: 16.11.2023
A+
A-

(İHA) – Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesince, vatandaşların temiz ve sağlıklı çevre hakkının koruması amacıyla sokak ve boş arazilere dökülen tonlarca moloz ve çeşitli evsel atıklar toplanarak, çöp konteynırları da ilaçlı su ile yıkanıp koku ve kötü görüntü ortadan kaldırılıyor.
Halk sağlığının korunması ve sürdürülmesi amacıyla çalışmalarını 7/24 esasına göre aralıksız sürdüren Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçeye bağlı 65 mahallenin cadde ve sokaklarında iş makineleri desteğiyle her gün tonlarca çöp ve atığı toplayıp şehir merkezinden uzaklaştırıyor. Ekipler ayrıca kent sakinlerine temiz ve sağlıklı bir çevre sağlamak amacıyla da vatandaşlar tarafından sokak veya boş arazilere dökülen tonlarca molozu ve çeşitli evsel atıkları kepçe ve kamyon yardımıyla toplayıp görüntü kirliliğinin önüne geçiyor.
Hazırladıkları plan ve program çerçevesinde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, 65 mahalledeki binlerce çöp konteynırının yıkama ve dezenfekte işlemini de aralıksız sürdürüyor. Zaman içinde zarar gören, ömrünü tamamlayan konteynırlar da ekiplerce yenilenip tekrar hizmete sunuluyor veya yenisiyle değiştiriliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.