Akdeniz’de asfalt çalışmaları sürüyor

Akdeniz’de asfalt çalışmaları sürüyor
Yayınlama: 31.10.2023
A+
A-

(İHA) – Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Fen işleri ekipleri, ilçede ömrünü tamamlamış parke taşlarını sökerek, yerine asfalt serimi gerçekleştiriyor.
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kırsal mahallelerle birlikte, merkez mahallerin ihtiyaç olan sokaklarına da sıcak asfalt sermeye, ömrünü tamamlamış kaldırımları, parke taşları ve bordürleri yenilemeye devam ediyor. Ekipler, hazırlanan çalışma programı çerçevesinde gerek merkez, gerekse de kırsal mahallelerde ihtiyaç duyan yol ve sokaklarda sıcak asfalt seriminin yanı sıra kaldırım yenileme hizmetine hız verdi. Bu çerçevede, Kiremithane Mahallesinde bulunan ve zaman içinde ömrünü tamamlayan veya yer yer zarar gören kilitli parke taşları, iş makineleri desteğiyle yerinden sökülerek sıcak asfalt öncesi sokakta düzenleme çalışmaları başlatıldı.

“Asfalt, parke taşından daha iyi olacak”
Çalışmalardan dolayı memnun olduğunu dile getiren Kiremithane Mahalle Muhtarı Ali Gülgen, pazar sokağı olarak kullanılan bu cadde de parka taşları bulunduğunu ancak söz konusu taşların artık ömrünü tamamladığını belirtti. Akdeniz Belediyesine taşların onarılması ve yenilenmesi için müracaatta bulunduklarını dile getiren Gülgen, kısa süre içerisinde dönüş aldıklarını ve çalışmaların hızla başladığını kaydetti. Parke taşlarının yerine asfalt döküleceğini dile getiren Gülgen, asfaltın parke taşından daha iyi olacağını dile getirerek, “Parke taşları bozuldu mu bir daha düzen tutmuyor. Yağmur yağdığında, bozuk olanlardan bir tanesine basıldığında su sıçraması söz konusu oluyor. O nedenle asfalt daha temiz daha güzel olacak. Çalışmalarından dolayı Başkan Mustafa Gültak’a ve ekibine teşekkür ederim” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.