AKAY: O GÜNDEN SONRA BİZ HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ BİR TARAFA İTTİK

AKAY: O GÜNDEN SONRA BİZ HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ BİR TARAFA İTTİK
Yayınlama: 05.09.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Adana Barosunda düzenlenen 2023-2024 Adli Yılı’nın açılış basın açıklamasına Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay katılarak Hüseyin Erip Akay’a plaketini takdim etti.

Akif Kemal Akay, “Cumhuriyetin 100.yılını kutlayacağız yakında. Biraz önce en üst başkanlık söylediği dört o özellikle gençlerin iradesinden sonra oluşan yapı Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Türkiye Cumhuriyeti dört temel esas değerler sunulmuştur. Tam bağımsızlık, antiemperyalizm, ulusal ve hukukun üstünlüğüdür, meşruiyet. Kurtuluş Savaşı’ndan başlamak üzere tüm aşamalar mutlak surette hukuka dayandırılmıştır. Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu budur. Ondan önceki hareketler tümüyle hukuka uygundur. Daha sonraki yıllarda 6 ok da ifade edilen kavramlar aslında bu dört ilkenin uygulama biçimlerini yaşama geçme noktalarıdır.  Ancak süreç içerisinde Marshall yardımıyla, o tam bağımsızlık bir tarafa itildi” dedi.

“TÜM İNSANLARIMIZ DA LAİK OLDUĞU GÜZEL YAŞAMA KAVUŞURLAR”

Başkan Akay, “Maalesef 1980’li yıllarda özellikle belirginleşen diğer liberal politikalar her türlü içini boşalttı. Ve o liberal politikaların Türkiye’deki uygulanışında başrolü oynayan yapı anayasa bir kere devirmekle bir şey olmaz dedi ve o günden sonra biz hukukun üstünlüğünü bir tarafa ittik. Hani ünlü edebiyatımız dediği gibi önce ekmekler bozuldu. Önce hukuku yok ettiler. Ve hukuku yok etmekle bugün geldiğimiz noktada biraz önce ifade edilen sıkıntıların hepsi karşımızda duruyor. Bizler biraz siyasetçi olarak bunu gidermek için işte hak, hukuk, adalet sözcükleriyle başladık ve ekonominin düzelmesini de önce hukuka dayandırmaya çalıştık. Ama maalesef gücümüz yetmedi. Umuyorum sizler bunu devam ettirip ve hukukun üstünlüğü bu ülkede gerçekleşince Türkiye Cumhuriyeti de, tüm insanlarımız da laik olduğu güzel yaşama kavuşurlar. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.