Aile Eğitim Programı ile 3,7 milyon kişiye ulaşıldı

Aile Eğitim Programı ile 3,7 milyon kişiye ulaşıldı
Yayınlama: 01.09.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre;  sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla yürütülen Aile Eğitim Programı (AEP) ile son 8 ayda 300 bin kişiye eğitim verildi. programın başladığı 2012 yılından bugüne kadar 3,7 milyon kişi eğitimlerden ücretsiz yararlandı.

“AİLE EĞİTİM PROGRAMI (AEP) 2012 YILINDA HAYATA GEÇİRİLDİ”

Bakanlığın Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından aile eğitimiyle ilgili temel ihtiyaçlar dikkate alınarak geliştirilen bu aile eğitimi ve iletişimi, hukuk, iktisat, medya ve sağlık olmak üzere 5 alan 28 modülden oluşan Aile Eğitim Programı (AEP) 2012 yılında hayata geçirildi.

“DAHA GÜÇLÜ TOPLUM HALİNE GELİNMESİ HEDEFLENİYOR”

İktisat alanında yer alan modüllerle aileler ekonomik kaynaklar ve bu kaynakların doğru ve etkin yönetimi konusunda bilgilendirilirken, sağlık alanındaki modüllerle de aile sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, hastalıklarla daha etkin mücadele edilmesi ve sağlık maliyetlerini en aza indirerek daha güçlü toplum haline gelinmesi hedefleniyor. Medya alanında verilen eğitimlerle de aile bireylerinin medya karşısında daha donanımlı, bilinçli ve güçlü olabilmeleri, medya ile ilgili hizmetlerden daha etkili biçimde yararlanmaları ve medyada karşılaşabilecekleri çeşitli risklere yönelik önlemler almaları amaçlanıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.