ADEO Deprem Paneli düzenledi

ADEO Deprem Paneli düzenledi
Yayınlama: 11.05.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – Adana Eczacı Odası (ADEO), 14 Mayıs Bilimsel Eczacılığın 184. Yılı etkinlikleri kapsamında ‘Deprem Paneli’ düzenledi.

Moderatörlüğünü Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ’ın yaptığı panele TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, Jeofizik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Emin Pişkin, Şehir Plancıları Odası Adana Şube Başkanı Onur Kafalı ve İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur konuşmacı olarak katıldı.

ECZ. YALBUZDAĞ, “BİLİMİN IŞIĞINDA, TOPLUMUN KALBİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, TMMOB İKK Sekreteri Ahmet Uncu, Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan, Maden Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Recai Can, Çevre Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Deniz Orhan ve eczacıların katıldığı panelin açılış konuşmasını yapan Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “184 yıldan bu yana daha sağlıklı bir toplum hedefi ile çalışan bir mesleğin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. Toplumsal sağlık ve önce insan şiarıyla zor günlerin ilacı, iyiliğin ve sağlığın adresiyiz. Bilimin ışığında, toplumun kalbi olmaya her zaman devam edeceğiz. 50 binin üzerinde insanımızı, 44 eczacımızı kaybettiğimiz 6 Şubat depreminden umarız ders alınır. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bir insan için en önemli hak, yaşam hakkıdır. Ve bu yaşam hakkı mutlak suretle korunmalıdır. Ülkemizin birçok ilinin bereketli toprakları, tarım arazileri rant uğruna imara açılarak akla ve bilime karşı gelindi. Sonuç felaket oldu. Yaşanan bu afette STK’lar ve bizim gibi meslek odaları afetzedelere yardım için seferber olup, aç susuz, uykusuz şekilde dimdik ayakta durduk. Ülkesi için vatandaşı için çalışan, üreten tüm meslek örgütlerimizle, meslektaşlarımızla gurur duyduk. ‘İyi ki varız’ dedik. Bu noktadan sonra ne yaparız? Ne yapacağızı sorgulamak için buradayız. Bu anlamda bilgilerini bizlerle paylaşacak olan oda başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.