ADASO Yönetimi ATB Yönetimini ziyaret etti

ADASO Yönetimi ATB Yönetimini ziyaret etti
Yayınlama: 06.10.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, Meclis Başkanı İsrafil Uçurum ve ADASO Yönetimi, Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, Meclis Başkanı Osman Bağış ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ederek, bölgenin tarım ve sanayisini daha ileri seviyelere taşımak için istişarede bulundular.

KIVANÇ, “PAYDAŞLAR OLARAK ADANA İÇİN SEFERBER OLMUŞ DURUMDAYIZ”

ADASO Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Meclis Başkan Yardımcıları Fırat Karalı ve İsmail Yağmur, YK Başkan Yardımcıları Erdoğan Şire, Sayman Üye İmam Gazali Hıradağı, YK Üyeleri Abdullah Özdiler, İsa Tuzcu, Rafet Milli, Remzi Kar, Hulusi Akkoç ve Genel Sekreter Bora Kocaman ile birlikte Adana Ticaret Borsası Yönetimini ziyaret eden ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, burada yaptığı konuşmada “Sadece Türkiye’ye değil, dünyaya örnek olacak bir Borsa Kompleksinde bulunuyoruz. Sizleri tebrik ediyorum. Tarım ve sanayi, ekonominin temel taşlarıdır. Adana’mız; tarihi, verimli toprakları, her türlü tarımsal üretimin gerçekleştirilmesine uygun iklimi, sanayisi ve ticaret kültürü ile Türkiye’nin en önemli illerinden biri konumundadır. Adana’nın Türkiye’nin ikinci büyük bölgesel yatırım ve üretim merkezine dönüşmesi için hep birlikte çalışıyoruz. Bölgede birbirinden önemli yatırımların birçoğu başladı, birçoğunun ise çalışmaları bitirildi. Adana’da, toplam 5 yeni organize sanayi bölgesi ve 15’e yakın küçük sanayi sitesinin kurulması için kentin tüm paydaşları olarak seferber olmuş durumdayız.” dedi.

BİLGİÇ, “GIDAYA OLAN İHTİYAÇ ARTARAK DEVAM EDİYOR”

Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Osman Bağış, YK Başkan Yardımcısı Sabahattin Yumuşak, Sayman Üye Hamit Tezcan, YK Üyeleri Yasin Milli, Şahin Güneşer ve Genel Sekreter T. Gökhan Öztürk’ün hazır bulunduğu ziyarette borsanın faaliyetleri ve Lisanslı Depoculuk hakkında bilgi veren ATB Başkanı Şahin Bilgiç, “Öncelikle sizleri borsamızda ağırlamaktan çok mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Adana ve bölgenin kalkınması için hep birlikte güzel işlere imza attık. Atmaya devam edeceğiz. Günümüz dünyası, tarım ve sanayinin öne çıktığı bir dünya haline geldi. Gıdaya olan ihtiyaç her geçen gün artarak devam etmektedir. Hızla değişen ve gelişen teknoloji ile de sanayimiz kendini yenilemektedir. Tarımı sanayi ile birlikte düşünmek zorundayız. Bir tarafta üretim yapılırken, diğer taraftan üretilen ürünlerimizi katma değerli hale getirmeliyiz. Bölgemiz de üretilen bu ürünlerin büyük kısmınıda ihraç ederek ülkemize döviz kazandırmalıyız. Üretimin tarımda ve sanayide sürdürülebilir olması için hep birlikte daha fazla mücadele ve gayret içinde olacağız. Adana’mızın üreticisi ve sanayicisindeki bilgi birikimi, tecrübe, müteşebbis ruhu diğer illerimize örnek olmuştur. Bu tecrübeyi sonraki nesillere aktarmak zorundayız. Biz Adana Ticaret Borsası olarak Adana içindaha ne yapabiliriz? onun arayışı içerisindeyiz. Oda ve borsalarımızla yaptığımız işbirliği, ortak projelerdeki alınan başarılı sonuçlar bizleri daha çok mutlu edecektir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ATB Başkanı Şahin Bilgiç, ADASO Yönetimine Adana Ticaret Borsası Kompleksini gezdirerek, işleyiş hakkında bilgi verdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.