“ADANA’YI HERKES GÖRMELİ”

“ADANA’YI HERKES GÖRMELİ”
Yayınlama: 20.04.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Çağlacan Kurt- Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen ‘,Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin ilk durağı olan Adana’daki Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalının, 13-21 devam edecek. Bu yıl 12’ncisi “Nisan’da Adana’da” sloganıyla organize edilen karnaval bugün stantlarda satışlar devam ediyor. Atatürk parkında stant açarak kendi elleriyle hazırladıkları seramik ürünleri satan Yasemin Yüce Meriç ürünleri hakkında bilgiler verdi.

Yasemin Yüce Meriç, “Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik bölümünden mezunum. Halk eğitime bağlı özel kurslar veriyorum. Özel atölyemde derslerim var. Stantta sattığımız ürünlerin tamamını kendimiz elimizde yapıyoruz. Hepsi el emeği göz nuru. Bu yılki festival bizim beklentimizi karşıladı. Stantta bulunan ürünleri vatandaşlar çok fazla ilgi gösteriyorlar. Beğenerek bakıyorlar. Fiyatları ortalama piyasa ile aynı tuttuk. Ürünlerin fiyatlarını ederi kadar tuttuk. Karnavala gelen vatandaşlar çıkıp Adana’ya gelsinler. Adana’yı herkes görmeli” dedi.

Meriç, konuşmasında stantta bulunan ürünlerin yapılış aşamasına değinerek şu ifadeleri kullandı:

“Yaptığımız ürünlerde öncelikle çamuru elimizde şekillendiriyoruz. Daha sonra kurumaya bırakıyoruz. Kuruduktan sonra rötuşlarını yapıyoruz. Daha sonrasında zımparası, temizliği, boyası, 3 gün bir fırına atıyoruz. Fırından çıktıktan sonra 3 gün sırlama yapıyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.