Adana’dan Cezayir’e dev yatırım 

Adana’dan Cezayir’e dev yatırım 
Yayınlama: 27.07.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Türkiye’nin Cezayir’deki önemli yatırımlarından birine daha Adanalı Özmert Demir-Çelik Şirketi, Cezayir Enerji Bakanlığıyla Cezayir’in Tebessa kentinde demir-çelik üretim ve işleme tesisi kurulumu için anlaşma imzaladı. 

Başkent Cezayir’deki Enerji Bakanlığına bağlı Cezayir Madenler Kurumu Genel Merkezinde düzenlenen imza törenine Cezayir Enerji Bakanı Muhammed Arkab, Türkiye’nin Cezayir Büyükelçiliği Müsteşarı Ümit Alpaslan Kılıç, Özmert Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Tunç ile şirketler Genel Müdürü Adnan Tunç ve çok sayıda iş insanı katıldı. 

Cezayir Enerji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Türk şirketi Özmert ile yapılan anlaşma, Tebessa kentinde bulunan Vanza ile Buhadra maden sahalarındaki demir cevheri yataklarını geliştirme ve değerlendirme planının bir parçası. 

İLK ETAP İÇİN 175 MİLYON DOLAR YATIRIM VE 

500 BİN TON ÜRETİM KAPASİTESİ ÖNGÖRÜLÜYOR  

Tebessa kentinde maden zenginleştirme ve Doğrudan İndirgenmiş Demir Tesisi olacak şekilde 2023’te hizmete girmesi amaçlanan projenin ilk etabı için 175 milyon dolar yatırım ve 500 bin ton üretim kapasitesi öngörülüyor. Daha sonra yapılan ilave yatırımlarla bu kapasitenin 2 milyon tona çıkarılması amaçlanıyor. Bakan Arkab, imza töreni sonrası düzenlenen basın toplantısında, “Hükümetin madencilik sektörünü geliştirme programı çerçevesinde yer alan bu proje çok önemli bir adım” dedi. 

CEZAYİR’DE DEMİR ÇELİK ÜRETİMİ BİZİM İÇİN AVANTAJ  

Özmert Şirketi Genel Müdürü Adnan Tunç, “Özmert, yaklaşık 40 yıl önce kurulmuş bir şirkettir. 2007 yılında Vahran kentinde demir çelik alanında faaliyet göstermek üzere Özmert Cezayir’i kurduk. Bildiğiniz üzere Cezayir bir enerji ülkesi ve dünyanın en önemli ihtiyacı da enerji. Maliyetler açısından baktığınızda da Cezayir’de demir çelik üretimi bizim için bir avantaj. Ayrıca Türkiye-Cezayir ilişkileri noktasında biz de üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Adnan Tunç, ilk etapta iç piyasa ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini belirterek, “Üretim hacmimizi yarım milyon tondan bir milyon tona çıkarmayı hedefliyoruz. Cezayir Enerji Bakanlığı ve Enerji Bakanı Muhammed Arkab ‘ın da desteğiyle bu yeni projemizi hayata geçirdik.” ifadelerini kullandı. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.