Seyhan’da eski çöp konteynerleri yeniden kullanıma kazandırılıyor
Seyhan’da eski çöp konteynerleri yeniden kullanıma kazandırılıyor
İçeriği Görüntüle

1–7 Mart Yeşilay Haftası kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Bir Nefes Sağlık, Bir Ömür Özgürlük” adlı konferans yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Belediye Tiyatro Salonu’nda düzenlenen programda tütün bağımlılığının bireysel ve toplumsal etkileri, pasif içiciliğin zararları ile bağımlılıkla mücadelede bilimsel yaklaşımlar ele alındı.

Adana’da Yeşilay Haftası’nda Tütün Bağımlılığı Konferansı

Konferansın konuşmacısı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Pelin Duru Çetinkaya, tütün bağımlılığının yalnızca bireysel bir alışkanlık olmadığını, aynı zamanda ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurguladı. Çetinkaya, bağımlılıkla mücadelede erken farkındalık oluşturmanın, doğru bilgilendirmenin ve profesyonel destek mekanizmalarının büyük önem taşıdığını ifade etti.

Adana’da Yeşilay Haftası’nda Tütün Bağımlılığı Konferansı (5)

Belediye personelinin yanı sıra sendika temsilcileri, öğrenciler ve ilgili kurum temsilcilerinin katıldığı konferans, katılımcıların sorularıyla interaktif bir şekilde devam etti. Programda tütün bağımlılığıyla mücadelede toplumsal farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çekildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, toplum sağlığını korumaya ve bağımlılıkla mücadeleye yönelik bilinçlendirme çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

Kaynak: Adana Büyükşehir Belediyesi