Adana’da “Orman Benim” kampanyası düzenlendi

Adana’da “Orman Benim” kampanyası düzenlendi
Yayınlama: 03.05.2024
A+
A-
(AA) – Adana’da orman yangınlarının önlenmesi, olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye zararların en aza indirilmesi, vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleme bilincinin oluşturulması amacıyla “Orman Benim” kampanyası düzenlendi.

Çukurova Üniversitesi yerleşkesindeki ormanlık alanda bir araya gelen katılımcılar, çevreye atılan çöpleri ve orman yangınlarına sebep verebilecek atıkları topladı.

Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, AA muhabirine, orman yangınlarıyla mücadelede önleyici tedbirlerin önemli olduğunu söyledi.

Orman yangınlarının çıkış sebebinin yüzde 90’ının insan kaynaklı olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

“Özellikle yol kenarına sönmemiş sigara izmaritlerinin atılması, ormanda yakılan ateşlerin yanıcı olarak bırakılması, ormana çöp atık ve cam şişelerin bırakılması orman yangınlarına sebebiyet vermektedir. Bunu önlemek için bilinçlendirme kampanyası düzenledik. Bu ormanlar kolay yetişmiyor. Ormanlar insanlığın ortak değerleridir, herkesin sahip çıkması gerekir. Bir ağaç 100-120 yılda yetişiyor. İnsan ömründen daha fazla, bir kıvılcımla yok etmememiz gerekir. Ormana, doğaya sahip çıkmalıyız.”

Etkinliğe, Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.