Adana’da öğrenciler, depremzedelere yardım için seferber oldu

Adana’da öğrenciler, depremzedelere yardım için seferber oldu
Yayınlama: 11.04.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi)-Adana Seyhan İlçe Müftülüğü ve Seyhan Şehit Metin Malkav Ortaokulu iş birliğinde düzenlenen kampanya kapsamında öğrenciler, veliler ve öğretmenler depremzede vatandaşlar için Ramazan kolisi hazırladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde depremden etkilenen vatandaşlar için başlatılan “Türkiye İçin İyilik Vakti” yardım kampanyası sürüyor.

Kampanyaya il ve ilçe müftülükleri ve TDV şubeleri öncülüğünde camiler, Kur’an kursları ve gençlik merkezlerinin yanı sıra okullardan da destek geliyor.

Bu kapsamda Seyhan Şehit Metin Malkav Ortaokulu öğrencileri, veliler ve öğretmenleriyle depremzede vatandaşlar için Ramazan kolisi hazırladı.

Öğrenciler hazırladıkları Ramazan kolilerini Nurdağı ve İslahiye’deki depremzedelere ulaştırılması için TDV Seyhan Şubesi’ne teslim ettiler.

Seyhan İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Seyhan Şube Başkanı Mehmet Yaman ve Müftülük görevlileri okula giderek hazırlanan 210 adet Ramazan kolisini teslim aldı.

Örnek davranışlarından dolayı öğrenci ve öğretmenlere teşekkür eden Müftü Yaman,  onlar adına bu paketleri deprem bölgesine ulaştıracaklarını ifade etti.

Müftü Yaman, “Seyhan İlçe Müftülüğü olarak burada tekrar deprem bölgesindeki kardeşlerimizi yaralarını sarma adına böyle canla başla çalışan okulumuz öğrencileri, velileri, öğretmenleri ve yöneticisi olmak üzere bütün emeği geçen kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Seyhan İlçe Müftülüğümüze Seyhan Diyanet Vakıf Şubemize ve kendi çalışma arkadaşlarıma da ayriyeten gayretleri için teşekkür ediyorum. İnşallah devlet millet el birliğiyle deprem bölgesindeki kardeşlerimize yardımlarımız devam edecek bu yardımların el birliğiyle devam etmesi noktasında gayret eden bu birbirinden kıymetli yavrularımıza gençlerimize çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun.” diye konuştu.

Yardım kolilerini taşıyan araç, Müftü Yamanın yaptığı duanın ardından deprem bölgesine uğurlandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.