ADANA’DA KATLETİLİŞİNİN 31. YILINDA UĞUR MUMCU ANILDI

ADANA’DA KATLETİLİŞİNİN 31. YILINDA UĞUR MUMCU ANILDI
Yayınlama: 24.01.2024
Düzenleme: 24.01.2024 17:44
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Adana’da Uğur Mumcu meydanında uğradığı bombalı saldırı sonrası hayatını kaybeden Uğur Mumcu31. Yılında anıldı. CHP Adana İl örgütü tarafında anma töreni düzenlendi. Düzenlene törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çok sayıda partililer, vatandaşlar katıldı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar sonrasında Uğur Mumcu anıtına karanfil bırakıldı.

TANBUROĞLU, “CUMHURİYET KENTİ ADANA’DA UĞUR MUMCU ANITLARLA DA YAŞATILMAKTADIR”

CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu ;Öncelikle Uğur Mumcu’nun aramızdan koparılışının 31 yıl sonra hala aynı hislerle, aynı duygularla, sizin gibi Uğur Mumcu dostları ile beraber burada anılıyor olması çok kıymetli. Bugün 24 Ocak 1993 tarihidir. Bir kuşağın ve sonrada bizim kuşağa kalan Uğur Mumcu fikri, zihni var. Yazılarıyla ortaya koyduğu kararlılıkla siyasal islama karşı, yolsuzluklara karşı vermiş olduğu mücadele ile yön göstermesi ile o bir semboldü. 1960’larda yön ve devrim dergilerindeki kendini Türk Sosyolojisi olarak adlandırdığı ilk yazılarında sosyal demokrasi fikir kulüplerindeki görevlerine ve sonrasında bir sakıncalı piyade olarak bütün zulümlere, baskılara rağmen Atatürkçülüğün, sosyal demokratlığın bu ülkenin laik aydınlanmacı çizgisinin devamlılıkla savundu. Yani Uğur Mumcu sadece bizden bir önceki kuşağın değil, bizim ve bizden sonraki kuşakların laik, aydınlanmacı, eşitlikçi, özgürlükçü mücadelesinin sembolüdür ve aynı zamanda hiç unutmamak gerekir bu ülkenin bir kuruşuna, yetimin hakkına, bizim topluca ortaya koyduğumuz emeği çalanlara karşı sarsılmaz bir mücadelenin savunucusuydu. Bizler onun anısına çok bir şey yapamadık ama Adana öyle bir kentir ki başkanıyla, mücadele edenleriyle, bütün sivil toplumu ile hem Uğur Mumcu meydanı vardır hem anıtı vardır yani Cumhuriyet kenti Adana’da Uğur Mumcu anıtlarla da yaşatılmaktadır” diyerek ifade etti.

KARALAR, “ÜZERİMİZDE BÜYÜK ETKİN VARDIR, SANA BÜYÜK SAYGILARIMI ŞAHSEN BURADAN SUNUYORUM”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Esasında bugün usta bir kalemin, büyük bir insanın hangi meziyeti ile ele alırsak alalım örnek alınacak bir Uğur Mumcu’nun anmasındayız. Üzülmemiz gerekmiyor. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk diyor ya ‘bir gün benim naçiz vücudum toprak olacaktır ama cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır’ işte ilelebet yaşayacak kişilerden bir tanesi Uğur Mumcu’dur. Onun için önünde saygıyla eğiliyoruz. Her söylemin, her eylemin bizim için örnektir ve biz buradaysak, böyle etkinliklerimiz varsa bu senin yolundan gittiğimiz içindir. Üzerimizde büyük etkin vardır, sana büyük saygılarımı şahsen buradan sunuyorum. Şimdi değerli arkadaşlar ben Seyhan Belediye başkanı iken Uğur Mumcu meydanına Uğur Mumcu’nun heykelini dikeceğimi söylemiştim. Büyükşehir Belediye başkanı olduktan sonra bu arzumuz devam etti. Fakat burada bir büst, heykel imkanını izinler nedeniyle yapamadık. Çok güzel anıt yaptık. “

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.