Adana’da deprem sonrası yıkılacak bina belirsizliği devam ediyor

Adana’da deprem sonrası yıkılacak bina belirsizliği devam ediyor
Yayınlama: 04.05.2023
A+
A-

TOROS(Özel Haber) Songül Bulut – Kahramanmaraş merkezli depremin ardında Adana’da 13 bina yıkılmış 8 binden fazla bina ise hasarlı oluğu için yıkımına karar verilmişti. Ancak ağır ve orta hasarlı binalar depremin üzerinden yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen hale yıkılmaması vatandaşı tedirgin ediyor.

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli üç büyük deprem meydana geldi. Adana’da da bu depremlerde 13 bina yıkılırken 418 vatandaş hayatını kaybetti. Deprem sonrası yapılan çalışmalarda ise 8 binden fazla bina ağır ve orta hasarlı raporu aldı.

Depremden hemen sonra orta hasarlı binaların yıkılmayacağı güçlendirileceği söylendi. Ancak daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesiyle orta hasarlı binalarında yıkımına karar verildi. Ancak aradan 3 ay gibi bir süre geçmesine rağmen bırakın orta hasarlı binaları hemen yıkılması gereken binalar bile Adana’da yıkılmadı.

Yıkımın bu kadar yavaş işlemesine de vatandaşlar en ufak bir artçı depremde ağır hasarlı binaların yıkılacağı için korktuklarını kimi ev sahiplerinin evlerinin yanlarında bulunan ağır hasarlı binalar nedeniyle hasarlı evlerine giremediklerini söyledi.

Bugünlerden muhtarlar da yıkılacak bina listesinin kendilerine geldiğini askıya çıktığını belirterek vatandaşları bilgilendiriyor. Orta hasarlı binalarda da hala hangisinin yıkılıp yıkılmayacağı konusunda kafa karışıklığı olduğu belirtildi.

Yer bilimci Baturhan Öğüt, ise binaların yıkılmamasının tehlike saçtığını söyleyerek, “Bu tür şiddetli artçılar hasarlı yapıları yıkar, can güvenliği için hasarlı yapıları yıkınız” diyerek çağrıda bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.