ADANA’DA DEPREM KONUTLARI KURA ÇEKİLİŞİ YAPILDI

ADANA’DA DEPREM KONUTLARI KURA ÇEKİLİŞİ YAPILDI
Yayınlama: 20.02.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak- Adana’da deprem konutları kura sonuçları AFAD Hak Sahipleri Kura çekimi belli oldu.

Asrın felaketinden etkilenen illerden biri olan Adana’da kura ve anahtar teslim töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaeski katılımıyla Yüreğir Kültür Merkezinde düzenlenen tören ile gerçekleştirildi.

ÖZHASEKİ, “1.5 SENEYE KALMAZ BİR SÜRE İÇERİSİNDE HERKESİN HAKKINI VERMİŞ OLACAĞIZ”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaeski konuşmasına başlarken şu ifadelere yer verdi;  “Burada bugün epeyce bir vatandaşımıza, kardeşimize huzurla oturmaları için güvenle oturmaları için evlerine teslim edeceğiz. Ama çıkmayan kardeşlerimiz de lütfen üzülmesinler. Çünkü bir taraftan inşaatlara başladık. Hızla inşaatlarımız devam ediyor. Yerinde yapmak isteyenlere aynı şekilde kampanyamız devam ediyor. Allah nasip ederse geride kalan arkadaşlarımıza da her ay bitirdiğimiz evleri teslim etmeye devam edeceğiz. İnşallah en geç 1.5 seneye kalmaz bir süre içerisinde herkesin hakkını vermiş olacağız. O yüzden hiç endişeniz olmasın. Artık kısmet diyelim burada çıkanlar için de. Şimdi ya Allah bismillah diyerek başlatıyoruz.”

ÖZHASEKİ“YARALARI SARMAK DA ELBETTE Kİ HEPİMİZİN VE ÖNCELİKLE DEVLETİMİZİN GÖREVİ”

Mehmet Özhaeski, “1000 Yıllık Anadolu medeniyetinin kurduğumuz bu güzel topraklarda başımıza gelen en büyük felaket herhalde 6 Şubat’ta yaşanan iki depremdir.  Allah bir daha böyle acı göstermesin. Bir daha böyle felaket yaşatmasın diye de dua ediyorum. Değerli kardeşlerim tabii bir taraftan da hayat devam ediyor. Ölenlerimize rahmet dilerken kalanlarınıza sağlıklar diliyoruz. Ama tasaları gidermek,  zararları kapatmak, yaraları sarmak da elbette ki hepimizin ve öncelikle devletimizin görevi. Mutluyuz binlerce hak sahibini şu birkaç gün içerisinde evlerine kavuşturduk. Gururluyuz çünkü ilk günden itibaren gece gündüz demeden çalıştık.  Hiç ara vermedim ve neticesinde bu bir ay içerisinde 46 bin konutumuzu önümüzdeki ay vereceklerimizle birlikte 75 bin o güzel konutumuzu hak sahiplerine teslim edeceğiz. İnşallah herkes evlerine oturuncaya bütün vatandaşlarımız evet biz hakkımızı aldık. Allah devletimizden razı olsun deyinceye kadar size hakkımız helal olsun deyinceye kadar kardeşlerimiz buralardayız gitmeyeceğiz ve inşallah çalışarak herkesin hakkını teslim edeceğiz.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli nedeniyle ilimizde evleri yıkılan ya da ağır hasar alan hak sahibi vatandaşlarımıza inşası tamamlanan konutların tespiti için noter huzurunda yapılacak kura çekiliş törenine hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.6 Şubat 2023 tarihini hepimizin hafızalarına kazıyan Maraş merkezli depremlerin üzerinden tam 1 yıl geçti. Meydana gelen depremler ilimizin de içinde bulunduğu 11 ilimizi etkiledi. Adana’mızda 11 merkezde olmak üzere toplam 38 binamız yıkıldı. 3297 binamız ağır hasar alarak kullanılamaz hale geldi. Ve başka illerden ilimiz hastanelerine nakledilerek burada vefat edenler de dahil 688 vatandaşımız hakkın rahmetine kavuştu. Bu vesileyle depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, kederli yakınlarına sabır ve metanet diliyorum. Sayın bakanım ve kıymetli Adanalı hemşehrilerim Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük devlet olmanın verdiği ve şanlı tarihinden aldığı kudretle ilk andan itibaren büyük ve güçlü bir refleks göstermiş, bütün resmi kurumlarımızın sivil toplum kuruluşlarımızın ve her yaştan vatandaşımızın canla başla mücadele ettiği dünya standartlarında gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmaları hemen başlamıştır. Kentimizde gerçekleştirilen arama çalışmalarının sonlanmasının ardından vatandaşlarımız için tehlike yaratan ağır hasarlı binaların tüm faaliyetlerde hemen başlatılmıştır” dedi.

KÖŞGER, “KURA ÇEKİŞİ ÇEKİLİŞİNİ YAPARAK HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDECEĞİZ”

Köşger konuşmasında depremde mağdur olan vatandaşlar için yapılan konutlara değindi; “Geçen süre zarfında ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri ilimizde %49-50  mertebelerinde tamamlanmış, geriye kalan kısımların da yıkım faaliyetleri süratli bir şekilde devam etmektedir. Diğer taraftan bu afet nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımızın konut ihtiyaçlarını gidermek için TOKİ tarafından afet konutlarının inşasına zaman kaybetmeden başlanmıştır. Böylesi büyük ve yıkıcı bir felaketin üzerinden henüz bir yıl geçmişken azımsanmayacak sayıda konut, hak sahiplerine bugün dağıtılacaktır. Bugün bizler de burada noter huzurunda yapacağımız çekilişte inşası tamamlanan 1589 konutumuzun kura çekişi çekilişini yaparak hak sahiplerine teslim edeceğiz. Bunların dışında 2000 konutumuzun da yapımı tüm hızıyla devam etmektedir. Sözlerimizi son verirken Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çevre Şehircilik Bakanı’mıza, Çevre Şehircilik Bakanımızın ekiplerine, milletvekillerimize, Tapu Konut İdaresi Başkanlığımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, ve aziz milletimize teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.