ADANA’DA ÇUKUROVA GİRİŞİMCİ VE YATIRIMCI BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

ADANA’DA ÇUKUROVA GİRİŞİMCİ VE YATIRIMCI BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ
Yayınlama: 01.02.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Ümit Gül – Adana’da, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından “Çukurova Girişimci-Yatırımcı Buluşması” Çukurova Kalkınma Ajansının konferans salonunda gerçekleştirildi. Buluşmada Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Rıfat Duran, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Mentar Yatırımcı Nuri Murat Avcı konuşmasını gerçekleştirdi.

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Rıfat Duran, “Tabi uzun zamandır bu işi yapıyoruz ama uzun zamandır bu kadar heyecanlı değildi. Tabi öncelikle klasik adettendir ama bu sefer gerçekten isteyerek ve bakanlığımız teşekkür ederek başlamak istiyorum. Ajans olarak uzun süredir girişimcilik olarak çalışıyoruz. Bölgedeki ilk başlangıçtaki video da gördüğünüz gibi hemen hemen alt yapıları ya ajansımız yada bakanlık desteği ile oluşturmuştuk. Ancak ikinci izlediğimiz video da anlatılan program tamamen bakanlığımızın bizi güvenmesi ve imkan verilmesiyle oluşturulmuş bir program. Uzun süredir çalıştığımız ve tasarlanmasında bir çok arkadaşlarımızla emek harcadığımız bir programdı. Bugün tabi son aşamasına gelmiş olmaktan ayrıca çok gururluyuz. Ajans olarak video da bahsi geçen hem Adana’da hem Mersin’de iki büyük girişimcilik merkezi oluşturduk” diyerek ifade etti.

KIVANÇ, “GİRİŞİMCİLİK RİSK ALAN YAPILMAYANI YAPMAYA ÇALIŞAN ÖNCÜ KİMSEDİR”

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç konuşmasında girişimcilik ve yenilikten bahsederek şu ifadelere yer verdi; “Günümüzde ekonomik büyümenin en önemli iki yapı taşı birisi girişimcilik ikincisi yeniliktir. Girişimcilik risk alan yapılmayanı yapmaya çalışan öncü kimsedir. İnavasyon ise sürekli yenilenme ve değişim sürecidir. Bu iki kavramı birbirinde  beslenmekte ve bugünde en önemli unsurları içinde yer alır. Günümüzde rekabet ortamında ayakta kalabilmek için şirketlerimizin ürünlerini, hizmetlerinin ve üretim yöntemlerini sürekli olarak değiştirmeleri ve yenilemeleri gerekmektedir. Biz tekstilci bir aileyiz. Bizim sektörümüz günlük modayı takip eden ve her gün yeni bir ürün çıkarması gereken sektördür. Bizde en iyi ücreti tasarımcılar alır. Biz sektör olarak tasarımcıları önem veriyoruz. İhracatçı birliklerinde görev aldığım Akdeniz İhracatçı Birliklerinde tasarımcılara biz 2 yıl yurt dışı eğitimi veriyoruz. Yurt dışı eğitiminde bütün masraflarını ve eğitimlerini biz ödüyoruz. Bunu yenilikçiliği, tasarımı öne çıkartsınlar diye yapıyoruz. Her yeni yaptığınız tasarım o malın satılmasını sağlıyor.”

AVCI, “EKOSİSTEMİN HEMEN HER YERİNDE AKTİF OLARAK ROL ALIYORUM”

Mentar Yatırımcı Nuri Murat Avcı, “Yaklaşık 11 yıldır sizin topraklarınız da, sizin gibi dolaşmaktan ve yaşamaktan çok keyif alıyorum. Bu topraklar benim için başka bir güzellikte, başka bir özellikte.  Bugün burada bulunuyor olmak heyecan verici. Ben ekosistemin hemen her yerinde aktif olarak rol alıyorum. Yol çok kolay bir yol değil. Kalkınma ajansının, TÜBİTAK’ın,  devletin, buradaki destekleri bizim için inanılmaz önemli. Çünkü bizim bir silikon vadimizi yok. Ve biz o silikon vadisini ona benzer şekilde, ondan daha ötesini yapmak için kuşaklar arası bir transfere ihtiyacımız var. Can suyuna ihtiyacımız var. Bizim gibi ülkelerde desteklere ihtiyaç var. Bu sayede ancak hızlanabiliriz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.