Adana’da  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verildi

Adana’da  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verildi
Yayınlama: 30.10.2023
A+
A-
(AA) – Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’de, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verildi.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Valiliği ek binasında düzenlenen resepsiyonda davetlileri karşıladı.

Vali Köşger, programda yaptığı konuşmada, 29 Ekim’in, ya istiklal ya ölüm anlayışıyla 7 düvele karşı verilen mücadelenin Cumhuriyet’le taçlandığı, bir milletin küllerinden yeniden doğduğu gün olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Bayramı’nın Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük sevdasının bir sembolü olduğunu vurgulayan Vali Köşger, şöyle konuştu:

“Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi sonucunda kazandığı büyük zaferi temsil ediyor. Kanla ve irfanla kurduğumuz Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana geçen 100 yıl boyunca ülkemiz büyük bir değişim ve gelişim sürecinden geçti. Bizler de bu mirası korumak ve gelecek nesillere taşımakla yükümlüyüz. Bu amaçla Cumhuriyet’imizin 200. yüzyılında, Türkiye Yüzyılı’nda, milli ve manevi değerlerimizden kopmadan kendimize bilim ve aklı rehber edinerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için çalışacağız, gayret edeceğiz.”

Vali Köşger, programda davetlilerle ilgilenerek onlarla sohbet etti.

Ayrıca, Adana Büyükşehir Belediyesince düzenlenen fener alayı etkinliğinde vatandaşlar, ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla belediye önünde toplandı.

Bir süre sonra yürüyüşe geçen gruptakiler, Türk bayraklarını sallayarak Uğur Mumcu Meydanı’na geldi. Burada etkinlik kapsamında, şarkıcı Melek Mosso ile DJ Ozan Doğulu konser verdi. Çok sayıda vatandaş, bayraklarıyla konsere katılarak Cumhuriyet’in 100. yılını coşkuyla kutladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.