Adana Yeşiloba Hipodromu’nda kadına şiddet etkinliği

Adana Yeşiloba Hipodromu’nda kadına şiddet etkinliği
Yayınlama: 13.03.2024
Düzenleme: 13.03.2024 16:22
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın – Adana Yeşiloba Hipodromu’nda dün yapılan Kadına Şiddete Hayır koşusunu King Berkay isimli at ikinci kez kazandı.

2015 yılından bu yana düzenlenmekte olan koşuda,  4+ yaşlı İngiliz atları 1200 metre kum pistte start aldı. Ülkemizdeki kadına şiddet olaylarına karşı bir sembol haline gelen Özgecan Aslan’ı, bu yıl 10.’su düzenlenen koşu vesilesiyle bir kez daha rahmetle anıldı.

2024 yılı Özgecan Aslan – Kadına Şiddete Hayır Koşusu’nu (KV-9);  A. Murat Şen ve Erkan Bingöl tarafından yetiştirilen, A. Murat Şen’in sahibi olduğu, Yeliz Baysal tarafından antrene edilen 7 yaşındaki al erkek safkan King Berkay (Bosporus – Cybele / Royal Abjar) jokeyi Müslüm Çelik ile kazanarak, bu önemli koşuda ikinci kez galibiyet elde etmiş oldu.

Koşunun ikinciliğini; Turdemirkır elde ederken, Altınsima koşudan üçüncü ve Linardo Can ise dördüncü oldu.  King Berkay’ın 1.12.82’lik dereceyle kazandığı koşuda farklar 3,5 Boy – 1,5 – 4 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Kıvılcım Şen’e kupasını, merhume Özgecan Aslan’ın annesi Songül Aslan verdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, safkanın jokeyi Müslüm Çelik’e çiçeğini ve ödülünü verdi.

Törende ayrıca Kulübümüz Genel Sekreteri Gülnur Gülerce, merhume Özgecan Aslan’ın annesi Songül Aslan’a günün anısına at figürlü bir ödül verdi.

 

Törene, merhume Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan ile ailesi, CHP Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin,Ayhan Barut,Adana Büyükşehir belediye başkanı Zeydan Karalar, Adana’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının kadın temsilcileri, Kulübümüz Asli Üye eşleri ile davetliler de katıldı.

Özgecan Aslan – Kadına Şiddete Hayır Koşusu’nu King Berkay ikinci kez kazandı “Özgecan Aslan – Kadına Şiddete Hayır Koşusu”, 12 Mart Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromunda gerçekleşti.

Ülkemizdeki kadına şiddet olaylarına karşı bir sembol haline gelen Özgecan Aslan’ı, bu yıl 10.’su düzenlenen koşu vesilesiyle bir kez daha rahmetle andık.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.