“ADANA GASTRONOMI ŞEHRİ OLMAYI ÇOKTAN HAK ETMIŞ BİR ŞEHİR”

“ADANA GASTRONOMI ŞEHRİ OLMAYI ÇOKTAN HAK ETMIŞ BİR ŞEHİR”
Yayınlama: 06.10.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – 7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali Yeni Müzesi’nde “Adanaya Hoş Geldiniz” açılış konuşmaları ile başladı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adana Valisi Yavuz Selim Köşger açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

HEYECANIMIZ DORUKTA”

Zeydan Karalar, “Çok heyecanlı ve canlı bir haftasonu olacak. Heyecanımız dorukta. Adana’yı tanıtma noktasında bu etkinlikler bizi heyecanlandırıyor.  Gerçekten olağanüstü zenginlikleri bir arada barındıran çok az kent vardır dünyada. Hem deniziniz hem dağınız olacak. Adana bu yönlerinin hepsiyle tam bir turizm kenti. Ve elbette çok sıcakkanlı insanları olan, gelen herkesi kucaklayan bir kent. Adana’ya bir kere gelen sonrasında tekrar gelme istiyor. Çünkü Adana insanda alışkanlık yapıyor” ifadelerini kullandı.

“7. ULUSLARARASI ADANA LEZZET FESTİVALİNE HIZLI VE ÇOŞKULU BIR GIRIŞ YAPIYORUZ”

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger lezzet festivali hakkında şunları söyledi ; “Büyük gün geldi. Adana’nın şanına yakışır bir şekilde de hızlı ve coşkulu bir giriş yapıyoruz. Adana’ya hayırlı olsun. Adana’nın ismine, geçmişine, kültürüne yakışır lezzetlerin bi arada sunulacağı üç günü birlikte yaşayacağız. Ben içinizde en taze Adanalıyım. Adana’nın en güzel özelliği bu lezzetleri çıkaran insanların güler yüzle insanlara sunmasıdır. Her gittiğimiz yerde insanlar işlerini en iyi şekilde yaptıklarını bizlere ifade ediyorlar. Bu konuda da iddialı ama çok da mütevazılar. Adana’yı Adana lezzeti kılan belki de bu. “

Köşger, “Adana’da özellikle Adana kebap konusunda bir denge yakalanmış ve herkes bu dengeyi takip ederken de kendi içerisinde tatlı bir rekabete giriyor. Adana gibi bir şehir Gastronomi şehri olmaz da ne olur? Adana Gastronomi Şehri olmayı çoktan hak etmiş bir şehir. Bu işi sadece bir restoran, bir mekan yapmıyor. Tüm Adana yapıyor ve hepsi de aynı güler yüzlülükle yapıyor. Bu lezzet festivalleri de bunun bir kilometretaşı. Cumhuriyetimizin 100. yılında Lezzet Festivali’nin sekizincisinden önce inşallah Gastronomi Şehri de oluruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.