Adana Final Okullarında Eğitim Coşkusu

Adana Final Okullarında Eğitim Coşkusu
Yayınlama: 14.09.2023
Düzenleme: 14.09.2023 14:22
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Adana Final Okulları 2023-2024 eğitim öğretim yılına 11 Eylül Pazartesi günü büyük bir coşku ile başladı. Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü ve Adana Final Okulları Kurucusu Şevket Ertem ile Adana Final Okulları Genel Müdürü M. Turhan Orhan, okul yöneticileri ve öğretmenler, öğrencileri bahçede karşıladı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da özveri ile hazırlanan tören, anasınıfı ve birinci sınıf öğrencilerinin alana geçmesinden sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Tören, Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü ve Adana Final Okulları Kurucusu Şevket Ertem’in açılış konuşması ile devam etti.

“Önemli görevlere geldiğiniz zaman, deprem gerçeğini unutmadan hareket edeceğinize dair inancım tam”

Konuşmasında, son 4 yıldır ülkemizin sıkıntılı bir süreçten geçtiğine işaret eden Şevket Ertem, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız büyük felaketi vurgulayarak, “2020-2021 yıllarında dünyayı etkileyen bir salgın, 2023’te de bizleri can evimizden vuran ve bütün ülkemizi yasa boğan bir deprem yaşadık. Öncelikle depremde kaybettiğimiz bütün mesai arkadaşlarımız ve yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bu deprem yine bize şunu öğretti ki; bulunduğumuz coğrafyada depremden kaçış yoktur lakin depreme karşı tedbir almak mümkün. İşte siz; bugünün küçükleri, yarının büyükleri olarak etkili ve önemli görevlere geldiğiniz zaman, bu gerçeği unutmadan hareket edeceksiniz. Buna inancım ve sizlere olan güvenim tamdır” dedi.

“Coğrafyayı bize dar etmek isteyenlere biz o gün dünyayı dar etmiştik”

Bununla beraber geçtiğimiz günlerde yaşadığımız 30 Ağustos coşkusu ve önemini vurgulayan Ertem, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizi bu coğrafyadan ya tamamen atmak ya da bu coğrafyanın küçük bir bölümüne hapsetmek isteyenlere ders verdiğimiz bir gündür 30 Ağustos. Onlara bu coğrafyada bir kişi bile nefes aldığı müddetçe ayağa kalkma imkânı vardır, bu mümkündür, bunu ispatladık. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur’ vecizesi ile bize hatırlattığı o misyonumuzu yerine getirmiş, coğrafyayı bize dar etmek isteyenlere biz o gün dünyayı dar etmiştik.”

“Türk milleti olarak bize biçilen rolü değil, bu tiyatroda kendimize biçtiğimiz rolü oynayacağız”

Şu an dünyada önemli bir teknoloji ve bilişim yarışı olduğunun altını çizen Ertem konuşmasına şöyle devam etti:“Sevgili çocuklar, şu an önemli bir teknoloji ve bilişim yarışı var. Bir sanal dünya yaratılmış durumda ve bu sanal dünyada bütün dünya ile rekabet içerisindeyiz. Ya küresel güçlerin insanlara biçtiği rolü oynayıp birer sürü haline geleceğiz ya da Türk milleti olarak çalışacağız, gayret edeceğiz; bu tiyatroda bize biçilen rolü değil, kendimizin kendimize biçtiği rolü oynayacağız. Bedel ödemeden hiçbir şey olmaz. Başarılı olmanın da bedeli var. Konfordan başarı gelmez. Yıllar önce söylemiştik; biz hiçbir zaman yürümeyeceğiz, hep koşacağız. Neden? Çünkü Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk bize bir hedef biçmiş. Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacağız. Onun için de çok çalışmamız gerekiyor.”

“Sözümüzü tuttuk”

Final Okullarının 2023 öğretim yılı sonunda da hem liselere giriş sınavında hem de üniversite yerleştirmelerinde çok güzel sonuçlara imza attığının altını çizen Ertem, “Bu sonuçlarda emeği geçen idarecilerimize, rehber öğretmenlerimize, branş öğretmenlerimize ve bütün çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sizlere geçen yılki öğretim yılı bitmeden önce bazı sözler vermiştik. Aşağıdaki tören alanımızın hem tribünlerini yenileyeceğiz, hem de tören ve spor alanının üstünü güneşten ve yağmurdan korumak için kapatacağız, demiştik. Bu sözümüzü tuttuk. Artık güneş ve yağış derdiniz olmayacak, rahatça sporunuzu yapmış olacaksınız. Ana sınıfı oyun alanımızın da üzerini yavrularımız güneşten ve yağıştan etkilenmemeleri için kapattık” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığına teşekkür

Ertem konuşmasında, “Yıllardır bizim arzuladığımız bir şey vardı. Eğitim öğretimin kalitesini ciddi anlamda düşüren devamsızlık, sınıf tekrarı ve açık lise problemine birtakım çözümler üreten Milli Eğitim Bakanlığımızın bu yaklaşımını da buradan takdir ediyor, onlara teşekkür ediyorum” diyerek Milli Eğitim Bakanlığına da teşekkür etti.

Şevket Ertem, son olarak tüm çalışanlara teşekkür ederek yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.