“ADANA FESTİVAL VE FUARCILIKDA MARKA BİR ŞEHİR OLMA YOLUNDA HIZLA İLERLİYOR “

“ADANA FESTİVAL VE FUARCILIKDA MARKA BİR ŞEHİR OLMA YOLUNDA HIZLA İLERLİYOR “
Yayınlama: 19.10.2023
Düzenleme: 19.10.2023 14:59
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Adana’da 2. Düzenlenen Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı ilk günü açılış ile başladı. Gerçekleşen açılışta Adana Valisi Yavuz Selim Köşger konuşmasını gerçekleştirdi. Gerçekleşen fuara Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Adana Ak Parti İl Başkanı Ozan Gülağaç ve çok sayıda katılımcı katıldı.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “Kıymetli tespih severler, tespih sanatkarları, testiye gönül vermiş olanlar, taşlara gönül vermiş olanlar, değerli basın mensupları, kıymetli Adanalılar, öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum.  Tespih fuarıyla ilgili birkaç cümle etmemiz gerekirse bu sene ikincisini yapıyoruz. Tespih ve doğal değerli taşlar. Doğal taşlar fuarı. Adana  Fuarcılık konusunda, festivaller konusunda bir marka şehir olma yolunda  hızla mesafe katlediyor. Adana her şeyin zevkle, canlı bir şekilde yaşandığı her  olaydan  zevk ve estetik  duygularla  anlam çıkarıldığı bir şeyin olması lazım. Biz öyle olmasını temenni ediyoruz” dedi.

BİZDEN BAŞKA KADİM DİNLERİN BİLE  İÇİNDE OLAN  BİR HUSUS BİZİM  “

Vali Köşger tesbihin sadece bizim dinimize ait olmadığını başka dinlerinde ilgi gösterdiğine değindi; “Bu anlamda birinci tespih fuarı beklenenin üzerinde bir ilgi görmüş. Bugün de burada üç yüz stantla dört yüz elliye yakın firma otuz ülke yetmiş  ilimizden firmalar var. Bu tespih ve doğal taşlar mevzusu benimde  şahsen ilgilendiğim bir şey. Tespih sadece bizim dinimizde olan bir şey değil. Hristiyanların da başka dinlerinde Budistlerin de kullandığı bir araç aslında bir doğa aracı, bir zikir aracı, zikir tanesi. Ama fark şu. Bu bütün dünya bizden başka kadim dinlerin bile  içinde olan  bir husus bizim milletimiz tarafından estetizm edilmiş ve bir sanat haline getirilmiş. Bu altı çizilmesi gereken bir şey. Nasıl ki Kur’an okuma sevap herkes Kur’an okuyor ama hak sanatını bizim milletimizi taşımışsa ve onu bütün  mimari  estetik  camilerin taş duvarlarına nakşetmişse taş eserlere nakşetmişse yine doğal taşları en güzel şekilde işleyen estetize eden bir sanat eseri haline getiren bizim milletimiz oldu. Ve onun burada fuarını coşkuyla gerçekleştiriyoruz.”

Vali Köşger, “ Büyük katılımla gerçekleştiriyoruz. Aslında bu bir taraftan da şunun göstergesi. Yani herkesin sanata, tesbihe ilgisi var. Ama bu işe ilgi duyanların ekonomik durumunun da artık iyileştiğini gösteriyor. Yani tespih bir tane tespih almaktan ibaret olmaktan insanlarımız bu işin koleksiyonunu yapıyorlar.  Çok büyük koleksiyonerler var. Dolayısıyla  aslında  bu işe ilgi duyan insanlarımızın da ekonomik olarak geliştiğini gösteriyor. Ekonomi iyileştikçe ülkemiz kalkındıkça, refah arttıkça, sanat da, estetikle ve hak ettiği yere gelecektir. Ben buraya katılan başta ustalarımıza, bütün firmalara ve tabii ki Adana’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bereketli olmasını diliyorum. Adana’yı, Adana’nın imajını düzeltecek. Bu tür festivallerin sayısının artmasını diliyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.