Hukukçular yeni adli yılın açılış kokteylinde buluştu

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın - 2023-2024 adli yılın başlaması nedeniyle Adana Baro Tesisleri’nde avukatlara kokteyl verilirken restore edilen tesislerde Baro Başkanı Av.Semih Gökayaz davetlilere...

Hukukçular yeni adli yılın açılış kokteylinde buluştu
Yayınlama: 06.09.2023
Düzenleme: 06.09.2023 15:29
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın – 2023-2024 adli yılın başlaması nedeniyle Adana Baro Tesisleri’nde avukatlara kokteyl verilirken restore edilen tesislerde Baro Başkanı Av.Semih Gökayaz davetlilere bir açılış konuşması yaptı.

Açılış konuşmasında Av. Gökayaz “Bugün, mesleğimizde yaşanan en büyük sorun; bir türlü önüne geçilemeyen hukuk fakültesi ve hukuk mezunu sayısındaki ölçüsüz, hesapsız artıştır.” şeklinde konuştu.Adana Barosu’nun Cumhuriyet ile yaşıt olduğunu belirten Gökayaz “Cesur ve üretken üyeleriyle birlikte ülkemizde hak arama mücadelesinin öncüsü olup bu bayrağı kuşaklar boyu taşımaya devam edecektir. Eğer bu ülkede bir gün adalet sağlanacaksa, o ancak bağımsız savunmanın temsilcisi, mücadele ruhunu asla kaybetmeyen avukatlar sayesinde gerçekleşecektir. Yeni adli yılda, yargıda yaşanan tüm olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve ülkemizde hukuku egemen kılmak için korkmadan ve yılmadan, sabırla ve inatla çalışmaya devam edeceğimizi bildirir, yeni adli yılın ülkemize, meslektaşlarımıza ve yargı camiamıza hayırlı olmasını diliyorum”dedi.

SAĞLAM “SAVUNMAYA VE GÜÇLÜ AVUKATLARA İHTİYACIMIZ VAR”

Baro tesislerini gezen TBB Başkanı Av.Erinç Sağlam ise yaptığı konuşmada “Adana Barosuna desteğimiz her zaman devam edecek ve öncelikle emeği geçen tüm arakadaşlarımıza teşekkür ederim.Bugün itibarı ile ülkemizdeki bütün gelişmeleri barolar birliği olarak takip ediyoruz ve takip etmeye devam edeceği konuşmasına şöyle devam etti.Hukuk devleti olmaktan uzaklaşmaya başladık ve çok ciddi anlamda alarm veriyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanması maalesef ki yargının temel insan haklarını koruma görevinden uzaklaşıp aksine hak ve hürriyetlerini kısıtlanmasının aracı haline getirildiği bir süreci yaşıyor. İşte böyle dönemlerde en çok da bağımsız savunmaya ve güçlü avukatlara ihtiyaç oluyor.Bu yüzden yeni adli yılımızda bu süreçlerin son bulması dileği ile yargımıza, meslektaşlarımıza başarılı bir yıl geçirmesini temenni dileklerini sundu.”

ADANA BARO TESİSLERİ YENİLENDİ

Yaklaşık iki yıldır kapalı olan ve resterasyonu biten Adana Baro tesilerinde yeni toplantı salonlarının yanında eğitimlerin verileceğini belirten Adana Baro Başkanı Semih Gökayaz “TBB’liğin destekleri ile temelden başlayarak tesisimizi baştan sona yeniledik.Bundan sonra çok yönlü toplantıların yanında meslektaşlarımıza hazırlanan yeni salonumuzda eğitim vereceğiz.”dedi.
Adana Baro Tesisleri’nde verilen resepsiyona TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan, Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Yüreğir Belediye Başkanı M. Fatih Kocaispir, Seyhan Belediye Başkan vekili Rukiye Çinkılıç, Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, Niğde Barosu Başkanı Av. Emin Alper Öztürk, Gaziantep Barosu Başkanı Av. İskender Kahraman, HDP İl Eş Başkanı Mehmet Karakış, TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, TMMOB İKK Adana Temsilcisi Ahmet Uncu, Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri, avukatlar ve stajyer avukatlar ile çok sayıda davetli katıldı.Katılımcılar, kokteylde müzik eşliğinde ilerleyen saatlere kadar eğlendiler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.