HASANKEYF  

Yayınlama: 17.05.2023
Düzenleme: 13.05.2023 22:58
A+
A-

Adım Hasankeyf 12.000 yaşındayım 

Henüz Asurlular yokken ,Urartular yokken ,Sümerler ,Babilliler, Gutiler, Hurriler…bunların hiç biri yokken ben vardım. 

Daha İbrahim doğmamışken ,Zerdüşt doğma mışken Yunus, Musa, İsa ve Muhammed doğmamışken ben vardım. 

Avesta yokken, Tevrat yokken, İncil ve Kuran yokken ben vardım. 

Tanrı evreni ve insanları ,insanlar medeniyetleri ,medeniyetler beni yarattı… 

Gördükleriniz içinde benden daha eski olan tek şey beni beslemek ve doyurmak için yaratılan Dicle nehrinin şiir gibi akan sularıdır. 

Mezopotamya dediğiniz nedir ki ,torunum yaşında sayılır. Kral Dakyanustan kaçan o 7 genç ve bir köpek Ashab-ı Keyf ,benim mağaralarımda saklandılar.309 yıl uyudular koynumda. 

Her gece üstlerini örtüyordum hastalanmasınlar diye o tertemiz alınlarını okşuyordum ,o imanlı yüreklerine korku düşmesin diye, o 7 delikanlıya kahramanlık ninnileri okuyup kendilerine cesaret aşılıyordum. 

Avesta benim gölgemin altında yazıldı. Ben ilham kaynağı olmasaydım nasıl edebilirdi Zerdüşt onca güzel sözü ? Ahura Mazdanın ilahi buyruğuydu.Bana hç zarar vermedi bilge ZERDÜŞT .Bir çakıl taşıma bile zarar vermedi veremezdi. Ahura Mazda yasaklamıştı .İlk beni sevmeyi öğretmişti. 

HASANKEYF i inciten Tanrıyı incitmiş olur. ‘’HASANKEYF in kıymetini bilen ,Tanrıya yakın olandır. O halde HASANKEYF i koruyun, Diclenin sularını kirletmeyin’’ buyurdu ilk ayetleri AVESTA nın. 

İbrahim doğduğunda adını ben koymuştum ‘’ BRA-XİM ‘’  ayni mağaranın kardeşi ebesi oluyorum. Kardeşi HARRAN ın da aynı şekilde…Abraham ve Harran bu iki kardeşi ben büyüttüm, temel eğitimlerini ben verdim. Onlara Tanrıyı anlattım .Tanrının bana öğrettiklerini ben de onlara öğrettim. 

Makedonya kralı BÜYÜK İSKENDER e seferinde ben yol gösterdim. 

SELAHADDİ EYYUBİ ye Kudüs ün yolunu ben açtım. Selçuklu sultanı ALAADDDİN KEYKUBAT a ata binmeyi ben öğrettim .KERİMXAN ZEND i taa Afganistanlara ben sürdüm.  AHMED-İ XANİ ye ,FAKİH-İ TEYRAN a o şiirleri ben yazdırdım. 

Benim suyumdan içmeseydi hiç o kadar güzel olurmuydu Adiabane Kraliçesi HELENA ? 

12.000 yıllık hayatım sizin barbarlığınız yüzünden sona eriyor. Tam 12.000 yıl depremlere dayandım. 

Ama dayanamadım siz insanoğullarına  !…..( alıntıdır) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.