EĞİTİM-ÖĞRETİMDE İLK HAFTA

Yayınlama: 15.09.2024
A+
A-

2024-2025 Eğitim Öğretim dönemi 9 Eylül itibariyle başlamıştı. Öğrenciler eğitimde ilk haftayı geride bıraktı. Bugün sizlerle eğitim ve öğretim döneminde neler yapılmalı nelere dikkat edilmeli onları sizinle konuşacağız.

Temel öğretim ilköğretim haftası her öğrenci için ayrı kıymetlidir. Çağdaş uygarlığın temelleri ancak ve ancak eğitimle atılır. Peki ilköğretim haftası nasıl başlamaktadır?
Okulların açıldığı hafta ilköğretim okullarda İlköğretim Haftası olarak kutlanmaktadır.. Genel olarak bu hafta, Okullarda törenlerle başlar eğitim haftası.Törende konuşan okul müdürü ve öğretmenler; Eğitimin ve öğretimin değerini, yararlarını açıklarlar. Okuma – yazma bilmenin önemi üzerinde dururlar. Öğrencilerden okula yeni başlayanlar, düşüncelerini anlatırlar. Bilmediklerimizi okuyarak öğreniriz. Okuyarak öğrenmek, dinleyerek öğrenmeden daha kalıcı ve önemlidir. Kişilerin, önce kendisine, sonra aile ve çevrelerine yararlı olmaları okumakla mümkün olacaktır. Okuma – yazma bilmeyen bir kişinin bilgili olması düşünülememektedir.
İlköğretimi tamamlayan öğrenciler, Lise veya dengi okullara kabul edilirler. Orta öğrenimini tamamlayanlar sınavlara girerek Yüksek okul veya üniversitelerde öğrenime başlarlar. İyi bir eğitim sağlam temelle başlamaktadır. Tüm öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dilerim.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.