DEVLETİN YAPMADIĞINI ‘’NAR ANNE ‘’ YAPMIŞ…

Yayınlama: 02.08.2024
Düzenleme: 31.07.2024 14:13
A+
A-

Kuzey kutbunda Norveç ,Yerin metrelerce altında dev bir laboratuvar oluşturarak Dünyadaki tüm doğal tohumları toplayarak depolaştırdı. Belirli ısılarda tutularak belirli saklama koşullarıyla esirgenen tohumlar dünyanın ve insanlığın geleceği için çok önemli bir besin garantisi.

Türkiye bunu yaptı mı ? Yok. Türkiye iyice pozitif bilimden uzaklaşarak dinler alemine daldı eğitimi tamamen olumsuzlaştırarak, tüm okulları imam-hatip yaptı.

İnsanlık için önemli bu girişimi Türkiye’de emekli bir öğretmen yaptı.

‘’Nar anne’’ olarak anılan emekli öğretmen Nardane Kuşçu ,Kocaelinin Kandıra ilçesinde satın aldığı 120 dönümlük arazide organik tarım yaparken aklına bu fikir gelince hemen uygulamaya başlıyor .Çocukluğundan beri topladığı 1.200 den fazla çeşit tohumu gelecek nesillere ulaştırmak için saklıyor. Kuşçunun HAZİNE dediği tohumlar bozulmasın diye özel bir sıcaklıktaki odada tutuluyor.

ATALIK dediği tohum toplama işini büyük annelerinden öğrendiğini tohum toplama işini, Anadolu da genellikle kadınların yaptığını söyleyen Nar anne Ömrüm boyunca tohumun peşinden gidemeyeceğim yer yoktur .Bir hayalim var. Her evin bir tohum bankası olmalı ,diyor ve ekliyor, Bu tohum bankası bizim geleceğimizin en büyük hazinesi…

‘’-Burası aslında bir tohum bankası üzerine kurulmuş. Bizim can damarımız bu tohum bankası .Burası geleceğe bir yatırım. Burada 1.200 ün üzerinde yerli tohum var. Buradaki her tohumun üzerinde kodu, tarihi var. Tohumlar bozulup bozulmama durumlarına göre belirlenen sıcaklıkta bu odada saklanıyor. Gelecekte olası bir kıtlık olabilir. Bir kısır döngü olmasın, üretim devamlı hale gelsin diye aslında bu tohumları saklıyoruz .İleride açlık kıtlık nedeni ile savaş olmasın. Bereket, bolluk olsun diye ,bunlar saklanıyor. Bu tohum bankası bizim geleceğimizin en büyük hazinesi diyebilirim. Yüzyıllar sonra bizim geleceğimiz burada…’’ diye ekliyor…Ve gerçekleri de anlatmış oluyor.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.