Restoranlarda Patates Kızartmaları neden daha güzel oluyor !

Bir sıra patates kızartması her şeyi daha iyi hale getirir. Çıtır, tuzlu, yağlı dış yüzeyleri ve yumuşak, patatesli iç yüzeyleriyle dokuların mükemmel birleşimini sunan geniş yelpazedeki yiyeceklere mükemmel eşlik ederler. Ancak, genellikle evde lokanta tarzı çıtır patates kızartmasından oluşan iyi bir tabak hazırlayabilseniz de, restoranların bunları yapma biçimleri onları farklı kılan bir şeye sahiptir.

Restoranlarda Patates Kızartmaları neden daha güzel oluyor !
Yayınlama: 30.07.2024
A+
A-

Restoran şefleri, patates kızartması söz konusu olduğunda işin püf noktalarını bilirler. Bunları hazırlamak ve pişirmek için kullandıkları özel teknikler ve kullandıkları malzemeler onları iyi olmaktan harika olmaya götürür.

Ancak, bu tekniklerin çoğu insanın erişemeyeceği bir yerde olmadığını ve restoranların kullandığı malzemelerin yaygın olarak bulunabileceğini iddia ediyoruz. Sadece ne yapmanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor ve işte tam bu noktada devreye biz giriyoruz. Tüm restoran şefleri zor kazanılmış sırlarını paylaşmak istemez.

Patates kızartması sadece patatesten oluştuğu için, seçtiğiniz patateslerin doğru patatesler olduğundan emin olmak isteyeceksiniz. Ne yazık ki, çok fazla ev aşçısı sadece ellerindeki yumruları kullanıyor ve nişasta miktarlarını ve nem seviyelerini dikkate almıyor. Aşçılar “Benim önerim kızıl patatesler olurdu,” diyor. “Nişastalıdırlar ve diğerlerinden biraz daha kurudurlar, bu da istediğimiz kıvamı ve çıtırlığı elde etmemize yardımcı olur.” Patates ne kadar kuruysa, kızartmak yerine buharda pişirilmesi ve altın-kahverengi bir kabuk ve dantel gibi kenarlar geliştirmesi olasılığı o kadar düşüktür

Kaynak: Özel Haber - Serdar Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.