75. Sanat Galerisi’nde yıkım çalışmalarında sona gelindi

75. Sanat Galerisi’nde yıkım çalışmalarında sona gelindi
Yayınlama: 20.08.2023
A+
A-

(İHA) – Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alan 75. Yıl Sanat Galerisi’nin yıkım işlemlerinde sona gelindi.

1948 yılında mimar Jansen’in önerisiyle yanındaki eklentilerle birlikte Şehir Oteli olarak planlanıp inşa edilen, Çukurova Üniversitesi ilk kurulduğunda eğitimlerine başladığı yer olan, Cumhuriyet döneminin zor şartlarına rağmen Cumhuriyetin Adana’ya bir hediyesi olan son dönemlerde de 75. Yıl Sanat Galerisi olarak kullanılan bina Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonucunda ağır hasar aldı.
Mülkiyeti Adana Büyükşehir Belediyesi’nde olan ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nce hazırlanan hasar tespit raporunda Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar aldığı belirlenen Tescilli Kültür Varlığı 75.yıl Sanat Galerisi’nin yıkılacağını duyurdu. Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı rekonstrüksiyon projesine uygun olarak inşa edilecek olan 75. Yıl Sanat Galerisi, çalışmaların ardından tekrar Adanalıların hizmetine sunulacak.

Restorasyonu ve yıkım çalışmalarını üstlenen Adana Büyükşehir Belediyesi yıkımda sona doğru geldi. En kısa zamanda yeni hali ile 75. Sanat Galerisi, Adanalı insanların hizmetine sunulacağı öğrenildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.