Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda TOKİ tarafından hayata geçirilen “Yüzyılın Konut Projesi”, dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapma hedefiyle Türkiye genelinde büyük ilgi gördü. 10 Kasım’da başlayan başvurular, sona yaklaşırken yoğunluk dikkat çekti. Proje kapsamında 81 ilde toplam 500 bin sosyal konut inşa edilmesi planlanıyor.

Adana Toki

Başvurular Sona Eriyor

TOKİ’nin “Ev Sahibi Türkiye” sloganıyla yürüttüğü proje için başvurular, e-Devlet üzerinden bugün saat 23.59’a kadar, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Emlak Katılım Bankası şubeleri aracılığıyla ise yarın saat 17.00’ye kadar yapılabilecek. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından hak sahiplerini belirleyecek kura çekimleri 29 Aralık’ta başlayacak ve 27 Şubat’a kadar devam edecek.

Toki-10

Yüzde 10 Peşinat, 240 Aya Varan Vade

Projede yer alacak konutlar, dar gelirli vatandaşların ödeme gücü dikkate alınarak yüzde 10 peşinat ve 240 aya varan vade seçenekleriyle satışa sunulacak. Konutların büyük bölümü 2+1 dairelerden oluşurken, 1+1 konutlara da önemli ölçüde yer verildi. Yapıların yatay mimari anlayışıyla ve geleneksel dokuya uygun şekilde tasarlanacağı belirtildi.

Toki (2)-1

En Fazla Konut İstanbul’da İnşa Edilecek

Projede en fazla konutun yapılacağı şehirler İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Konya olarak öne çıktı. Toplam konutların yaklaşık beşte birinin İstanbul’da inşa edileceği bildirildi.

Konut fiyatları ve taksit tutarları İstanbul ile Anadolu illerinde farklılık gösteriyor. Anadolu illerinde 1+1 konutlar 1 milyon 800 bin liradan, 2+1 konutlar ise 2 milyon 200 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulurken, aylık taksitlerin 6 bin 750 liradan başladığı açıklandı. İstanbul’da ise fiyatlar 1 milyon 950 bin liradan başlayarak metrekareye göre artış gösteriyor. İstanbul’daki taksitlerin 7 bin 313 lira ile 11 bin 63 lira arasında değiştiği bildirildi.

Toki (3)-1

Özel Gruplar İçin Kontenjan Ayrıldı

Sosyal dengeyi gözeten proje kapsamında şehit yakınları, gaziler, engelliler, emekliler, gençler ve üç ve daha fazla çocuğu bulunan aileler için özel kontenjanlar oluşturuldu. Bu grupların projeden öncelikli yararlanması hedefleniyor.

Yüreğir'de kritik bekleyiş! Başkan Vekilliği seçimi yeniden gündemde
Yüreğir'de kritik bekleyiş! Başkan Vekilliği seçimi yeniden gündemde
İçeriği Görüntüle

İlk Teslimatlar Mart 2027’de

TOKİ tarafından yapılan açıklamada, projenin yalnızca bir konut hamlesi değil, aynı zamanda barınma sorununa kalıcı çözüm sunmayı amaçlayan sosyal bir adım olduğu vurgulandı. Konutların ilk teslimatlarının Mart 2027 itibarıyla başlamasının planlandığı kaydedildi.

Kaynak: Haber Merkezi