200 TL ile geçen yıl 100 kilo,  şimdi 7 kilo soğan alınabiliyor

200 TL ile geçen yıl 100 kilo,  şimdi 7 kilo soğan alınabiliyor
Yayınlama: 05.04.2023
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS–Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’nin en büyük parası 200 Lira ile geçen yıl 100 kilogram soğan alınabilirken şimdi aynı parayla ancak 7 kilogram soğan alınabildiğine dikkat çekti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kürsüye çıkan Dr. Şevkin, kürsüden gösterdiği bir adet soğanın 10 lira olduğuna işaret etti. Enflasyona, hayat pahalılığına, insanların alım gücünün düştüğüne vurgu yapan Dr. Şevkin, cebinden çıkardığı 200 lirayı genel kurula göstererek, “Bu 200 TL’lik banknotla ne alabiliyoruz? Geçen sene soğanın kilosu 2 TL’ydi, şu anda bir tek soğan 10 TL; 200 TL’yle geçen yıl 100 kilo soğan alabiliyordunuz, şu anda 7 kilo alıyorsunuz” diye konuştu. Dr. Şevkin, “İşte, yaparsa AKP yapar” dedi.

Kürsüden bir de kıymanın pahalılığına dikkat çeken döviz gösteren CHP’li Dr. Şevkin, “Yine, bu 200 TL’yle maalesef şu anda bir kilogram dahi kıyma alamıyorsunuz. Gerçekten yaparsa AKP yapar” şeklinde konuştu.
“KADINLAR ÖLDÜRÜLÜYOR, MADENCİLER ÖLÜYOR”
Türkiye’de depremin yanı sıra biyolojik afetler nedeniyle son 3 yıl içerisinde 250 bin insanın hayatını kaybettiğini dile getiren Dr. Şevkin, iktidarın bu işlere kafa yormadığını söyledi.
İktidara seslenen Dr. Şevkin, “Bu ülkede kadın cinayetleri yaşandı, her gün bir kadın öldürülüyor; buna kafa yormadınız. Bu ülkede sizin vahşi madenciliğiniz nedeniyle madenlerde insanlar hayatını kaybetti, bunların kanı üzerinden siyaset yaptınız ve utanmadınız. Ne yazık ki bu ülkede çadırı temin edemeyen; depremin üzerinden iki ay geçmiş, şu anda hâlâ barınma sorununu çözemeyen, konteyner sorununu çözemeyen, hijyen sorununu çözemeyen Kızılay ve AFAD’dan herhangi birisi istifa etmemekte ancak valiler istifa edip AKP’den milletvekili olmak için sıraya girmektedir” dedi.

“FABRİKALAR SATILDI, OSB’LER YIKILDI, BOTAŞ DA PARÇALANIYOR”
Cumhuriyet tarihi boyunca görülmemiş şekilde özelleştirme ve satış işlemleri gerçekleştirildiğini vurgulayan Dr. Şevkin, şunları söyledi:
“Bunun içerisinde şeker fabrikaları, TEKEL, kâğıt fabrikası gibi pek çok alan var ve ne yazık ki enerjide de durumumuz ortada. BOTAŞ’ı da paramparça ederek satmaya çalışıyorsunuz. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı zaten satılmış durumda. Kâr eden BOTAŞ fona devredilirken Sayıştayın ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin denetiminden uzaklaştırıldığını ve ondan sonra zarar etmeye başladığını artık sağır sultan bile biliyor. Deprem bölgesindeki 353 Organize Sanayi Bölgesi’nden 35’inde faaliyetler durdu. Can kayıpları yaşandı. Göç oldu. Deprem sonrası çalışamaz haldeki insanların durumlarının incelenmesi gerekirken ne yazık ki sanal gündemlerle uğraşıyoruz.”

KAMU MÜHENDİSLERİNİN FERYADI
Konuşmasında kamu mühendislerinin feryatlarını da anlatan Dr. Şevkin, “150 bin kamu mühendisinin feryadı var. Proje üreten, kontrol yapan, altyapı ve üstyapı tesislerini kontrol eden kamu mühendisleri insanca bir maaş almak istiyor. Özlük haklarının düzenlenmesini istiyor. Biraz buna kafa yorun, kamu mühendisleri için gerekli düzenlemeleri de bu Meclis kapanmadan yapalım” diye konuştu.
CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, “Bu ülkede kadınlara “çürük” “sürtük” “cibilliyetsiz” diyenlerden, kadınlar hesabını soracak. 15 Mayıs’ta, 13. Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bu ülkeye baharı getireceğiz” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.