15 Temmuz Fotoğraf Sergisi açıldı

Yayınlama: 14.07.2022
A+
A-


ADANA (AA) – Adana’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında fotoğraf sergisi açıldı.

Etkinlikler kapsamında Adana Müzesi’nde, darbe girişiminde çekilen 41 fotoğraf ve ertesi gün çıkan yerel gazetelerin birinci sayfaları ile Adanalı 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığı sergi açılışı için tören düzenlendi.

Serginin açılışını yapan Vali Süleyman Elban ve katılımcılar, fotoğrafları inceledi.

Vali Elban, daha sonra gazetecilere, 6 yıl önce tarihte görülmemiş hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalındığını anımsattı.

Serginin darbe günü illerde yaşananları aktarması ve hafızaları canlandırması açısından değerli olduğunu anlatan Elban, şunları kaydetti:

“Gelecek nesillere bu yaşanan hainliğin gösterilmesi ve bunlardan ders alınması, milletimizin fedakarlığını, gösterdikleri cesareti, söz konusu vatan ve kutsal değerlerimiz olduğunda nasıl bir ve bütün olduğumuzu, hainlere karşı dimdik ayakta olduğumuzu göstermesi açısından sergimizi açıyoruz. İnşallah böyle bir hain darbe girişimiyle karşı karşıya kalınmaması için hem burayı gezenler belli şeyler görürler hem de bir daha böyle bir şeye fırsat verilmemesi için insanımızın uyanık olmasına vesile olur diye temenni ediyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.