120 avukata CMK eğitim semineri

Adana Barosu tarafından düzenlenen sertifikalı Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) konulu meslek içi eğitim semineri tamamlandı.

120 avukata CMK eğitim semineri
Yayınlama: 15.06.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) -Adana Barosu tarafından düzenlenen sertifikalı Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) konulu meslek içi eğitim semineri tamamlandı. Adana Barosu Avukatlar Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim iki tam gün sürdü. Seminere 120 avukat katıldı. Eğitim sonunda katılımcılara düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Eğitimin başlangıcında CMK Komisyonu Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Neval Yurtdaş açılış konuşmasını yaptı.

Programda bir konuşma yapan Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, meslek içi eğitim çalışmalarının mesleğin kalitesini yükseltmeye katkı yaptığını belirterek, “Deprem felaketi nedeniyle eğitim faaliyetlerine ara vermek zorunda kalmıştık. Uzun bir aradan sonra kapsamlı ilk eğitim programımız. Eğitim programına katılan tüm katılımcılara ve özveriyle zaman ayırarak hiçbir karşılık beklemeksizin eğitim çalışmalarında yer alan eğitimcilerimize teşekkür ederim” dedi.

Bilgi ve tecrübelerini meslektaşlarına aktaran Av. Gökayaz, mesleğinin derinleşen sorunları ve bu sorunların çözümlerine yönelik çalışmaları dile getirdi.

Av. Gökayaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “CMK zorunlu müdafilik görevi, insan hakları talebi doğrultusunda mevzuatımıza giren bir sistemdir. CMK görevlendirmeleri, bir insan hakkıdır, savunma hakkının etkin kullanımıdır. CMK zorunlu müdafilik ücretlerinin arttırılması, ücret yönünden angarya olmak çıkarılmasını her platformda dile getiriyor, TBB ve barolar olarak yoğun çaba harcıyoruz. Dilerim yeni dönemde bu ve mesleğimizin sorunlarının çözümü noktasında Adalet Bakanlığı’nın bakış açısı değişir. TBB ve barolar, meslektaşlarımızın ekonomik koşullarının iyileştirilmesi için birlikte mücadeleye devam edecektir. Her zaman söylediğimiz bir söz var; Barolar güçlüyse, avukat da güçlüdür.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.