12. PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI’NIN BASIN TOPLANISI GERÇEKLEŞTİ

12. PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI’NIN BASIN TOPLANISI GERÇEKLEŞTİ
Yayınlama: 19.04.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt – 13- 21 Nisan tarihleri arasında yapılan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk ve tek şehir karnavalı olan Portakal Çiçeği Karnavalının Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı gerçekleştirildi.

Basın toplantısına Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Ticaret Odası Başkanı Bayram Yücel ve “Nisan’da Adana’da” Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Fikir Önderi ve Karnaval Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt katılarak basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kültür Yolu Festivalleri kapsamına alınan Adana Portakal çiçeği Karnavalının basın toplantısı Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Adana Ticaret Odası Başkanı Bayram Yücel, Portakal Çiçeği Karnavalının sonuna kadar destekçisi olduğunu söyleyerek cümlelerine şu şekilde başladı, ” Biz Ticaret Odası olarak Adana’da yapılan bu tür etkinliklerin tamamına bugüne kadar katkı koyduk. Bundan sonra da katkı koymaya devam edeceğiz Organizasyonun içinde olan komitedeki Ali Haydar Bey gibi Rami Bey gibi nerede ihtiyaç varsa neresinde ellerinden tutmamız gerekirse bize de düşen görev varsa her zaman bunları yapmaya çalıştık. Ticaret Odası olarak Adana’nın otuz sekiz bin üyesi olan en büyük sivil toplum örgütü olan ticaret odasının görevlerinden bir tanesi de mevzuata göre bulunduğu ile katkı koymak, bulunduğu ilin bu tür organizasyonlarda daha yukarıya çekebilmek. Bunun için pazar günü sona erecek festivalin sonuna kadar destekçisiyiz. Bundan sonra da Adana’da yapılacak tüm bu tür etkinliklerin destekçisi olacağız. Hepinize tekrar hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

KARALAR, “ADANA BİR TUTKUDUR”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Ben portakal çiçeği kadar olağanüstü güzel kokan ve insanları rahatlatan bir koku görmedim bunu Adanalı olduğum için söylemiyorum. Ama tabii Ali Haydar Bozkurt’un da söylediği gibi bir etkinlik kente yapılan bir güzellik eğer kentin üst dinamikleriyle birlikte halkı tam sahiplenmezse onun başarıya ulaşması mümkün değil. Adana sayın valimizin önderliğinde, bundan önceki valilerimizinde önderliğinde ve bütün atanmışların, seçilmişlerin birlikte düzenlediği ve halkın gerçekten sahiplendiği bir etkinlik oldu Karnaval. Ben belediye başkanı olduğumda hep şunu düşündüm dedim ki ya ben klasik bir belediye başkanı olmamalıyım. Adana çok güzel bir kent. Çok özellikli bir kent. Olağanüstü güzellikleri bir anda barındıran bir kent. Ama bunu dünya ve Türkiye bilmiyor. Dolayısıyla hani bir tarih kenti, bir kültür kenti, bir sanat kenti deniz kenti işte görüyorsunuz şehrin ortasından nehir geçiyor, olağanüstü güzel bir ova ovadan tarladan mutfağa güzel tarihin lezzete erirmiş bir kent” dedi.

Zeydan Karalar konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bu olağanüstü güzel işte görüyorsunuz mevsimi. Ve tabii ki hani biri geldiğimizde sadece güzel yemekler yemek istemiyorsunuz. O insanlar size davranışları da sizi etkiliyor. Ve sıcak kalpli çok misafirperver güzel Adanalı kardeşlerimin Adana’nın Türkiye’ye tanıtılmasıyla ilgili bizim de bir rol üstlenmemiz gerektiğini düşündüm. Ve onu yapmaya çalıştık. Dolayısıyla burada yapılan tecrübeler dahil hepsi de önemli ölçüde katkı koyup onları destekleyip böyle Adana’nın tanıtmasını noktasında elimizden gelen gayreti gösterdik. Bunu göstermeye devam edeceğiz. Tabii karnaval bunun en önemlisidir. Hem kalabalığıyla halkın sahiplenmesiyle Adana’nın tanıtılmasında çok önemli bir etkinlik. Biz üç gün yapıyorduk. Şimdi Kültür Bakanlığımıza da teşekkür etmek lazım. Bir hafta yaydık. Aliağa’yla ilgili bütün ilayı ayırmak lazım. Ali Haydar Bozkurt’un dediği gibi bütün yıla yaymak lazım. Adana bir tutkudur. Adana bir kez geldi mi biter. Her sene gelmek istersiniz. Biz de her yıl bekliyoruz.”

KÖŞGER, “ADANA’LI HEMŞERİLERİMİZ BU KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ DOYASIYA YAŞADILAR”

Türkiye Kültür Yolu Festival’inin ilki olan Portakal Çiçeği Karnavalı kapmasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Portakal Çiçeği Festivali’nde otuzun üzerinde etkinliğin gerçekleştiğini belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

” Hem Adanalı hemşerilerimiz çok olgunlukla ve bu etkinlikleri doyasıya yaşamış oldular. Ben burada bir özel teşekkürü de Adanalı hemşerilerime etmek istiyorum. söylediğim gibi otuzun üzerinde Noktada bini aşkın etkinlik gerçekleşti. Türkiye ve Dünya çapında popüler ünlü sanatçıların katıldığı yüz binleri aşan seyircinin katıldığı buluşmalar gerçekleşti, konserler gerçekleşti. Hiçbirisinde hemen hemen hiçbirisinde asayişin ve yani Adana’nın imajını bozacak en küçük bir hadise olmadı. Bundan dolayı Adanalılara, Adanalı hemşerilerime ve bu konserlere katılan, bu etkinliklere katılan hemşerilerimizin hepsine özel bir teşekkür etmek istiyorum. Yani hem bu kültürel etkinlikleri doyasıya yaşadılar, eğlendiler, Ama bir olumsuz görüntünüz ortaya çıkmasına da müsaade etmediler. Bu anlamda bu çok önemli. Adanalı bütün esnaflarımıza da teşekkür etmek istiyorum, yani bu tür etkinlikleri bir defa yaparsınız eğer orada olması gereken şeyler olmazsa yani gelen katılımcıları hoşnut etmezseniz, memnun etmezseniz bunun sürdürülebilmesi zordur. O anlamda, sürdürülebilir olması noktasında Adanalı hemşerilerimizin, Adanalı esnaf kardeşlerimizin sundukları hizmet, vatandaş memnuniyeti, odaklı çalışmaları, hijyene sağlık kurallarına dikkat etmeleri ve diğer birçok anlamda da bu işin sürdürülebilir olması noktasında bütün esnafımıza da, Ticaret Odası’nın temsilcilerine de hakikaten ticaret odamıza da bu konunun denetimini yapan bütün arkadaşlarımıza da teşekkür etmek istiyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.