100 sanatçıdan 100 eser

100 sanatçıdan 100 eser
Yayınlama: 06.11.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM), Cumhuriyetin 100. Yılında “Cumhuriyet Renkleri” konulu resim sergisi açtı.

GESAM’ın Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle yaptığı “Cumhuriyetin 100. Yılında Telif Hakları Bağlamında Kültür ve Sanat Politikaları Konferansı” sonrasında “Cumhuriyet Renkleri” konulu resim sergisi açıldı.

Ankara/Millî Kütüphane Konferans salonunda düzenlenen panelin ardından, Sanat Galerisinde açılan “Cumhuriyet Renkleri” adlı sergi ile ilgili bir de katalog hazırlandı.

Sergiye bir eseri ile katılan GESAM Adana Şube Başkanı Gülşen Doğan, sanatın toplumun aynası olduğunu belirterek, “Cumhuriyetin 100 yılında Cumhuriyet renkleri sergisi ile sanatseverlerin karşısında olmak mutluluk ve gurur verici. İzleyicilerin büyük beğenisini kazanan sergiye sanatçılar birer eseri ile yani 100 sanatçı 100 eseri ile katıldı. İlelebet yaşatacağımız cumhuriyetimizin çağdaş sanatçıları olarak nice 100 yıllarında sanat dolu yıllarda buluşmak dileğiyle” dedi.

Doğan, “GESAM’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle yaptığı “Cumhuriyetin 100. Yılında Telif Hakları Bağlamında Kültür ve Sanat Politikaları Konferansı” na Kültür ve Turizm Bakanlığı/Telif Hakları Genel Müdürlüğü Meslek Birlikleri Koordinatörü A. Yener Koçak,  GESAM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsa Eliri,  Fisuam Temsilcisi Doç. Dr. Zehra Ozkan ve Akademisyen Doç. Dr. D. Can Koç panele konuşmacı olarak katılırken, sunumu GESAM Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Demirtepe, moderatorluğü GESAM Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Necmettin Yağcı yaptı. Rahatsızlığından dolayı GESAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.  Osman Altıntaş,  toplantıya katılmadı” dedi.

GESAM Adana Şube Başkanı Gülşen Doğan, “Böyle  güzel serginin yapılmasına neden olan Kültür ve Turizm Bakanlığına ve GESAM Yönetim Kurulu Başkanı Osman Altıntaş ve yönetim kuruluna  teşekkür ederim” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.