YURT GENELİNDE 10 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Ümit Gül - Meteoroloji'nin yaptığı son değerlendirmeye göre; Türkiye, yarından sonra Balkanlar tarafından gelen soğuk hava dalgasının etkisine girecek. Yağışlı...

YURT GENELİNDE 10 DERECE BİRDEN DÜŞECEK
Yayınlama: 08.01.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Ümit Gül – Meteoroloji’nin yaptığı son değerlendirmeye göre; Türkiye, yarından sonra Balkanlar tarafından gelen soğuk hava dalgasının etkisine girecek. Yağışlı hava çarşamba gününden sonra yerini yoğun kar yağışına ve soğuk havaya bırakacak.

Yarın karla karışık yağmur bekleniyor, çarşamba günü yerini kar yağışına bırakacak. Sıcaklık seviyeleri yurt genelinde 10 derece birden düşerek mevsim normallerinde devam edecek.

Hava Tahmin Uzmanı Serdar Yıldırım kar yağışı olacak bölgelerle ilgili şu ifadelere yer verdi;”Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havayla birlikte yarın öğle saatlerinden itibaren yurdun kuzey batı kesimlerinden başlayarak karla karışık yağmur ve yer yar kar yağışı olması bekleniyor. Kar yağışı yurdun kuzey bölgelerinde daha yoğun hissedilecek. Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Batı Karadeniz’in iç kesimleri Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olma ihtimali yüksek.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.