Yurt dışı çıkış harcına üç katından daha fazla zam: 500 TL oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ilk vergi paketi Meclisten geçerek yasalaşmıştı. Vergi paketinin en dikkat çeken maddelerinden biri olan yurt dışı çıkış harcı zammı dünden itibaren hayata geçti.

Yurt dışı çıkış harcına üç katından daha fazla zam: 500 TL oldu
Yayınlama: 12.08.2024
A+
A-

Yurt dışına çıkış yapmak isteyen vatandaşlara kötü haber geldi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yurtdışına çıkışında ödediği harç ücretleri bugünden itibaren üç katından daha fazla zamlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilk vergi paketi geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçerek yasalaşmıştı. Bakanlık tarafından hazırlanan vergi paketinde ki en tepki çeken maddelerden biri ise yurt dışına çıkış harcına gelen zam olmuştu. Yurt dışına çıkış harcına gelen üç katından daha fazla olan zam hem mecliste ki muhalefet hem de vatandaşlar tarafından oldukça tepki toplamıştı. Meclis tarafından yasalaştıran yeni vergi kanunlarının 2 Ağustos’ta Resmî Gazetede yayımlanmasının üzerine 10 gün sonra yürürlüğe giren yurt dışı çıkış harç ücreti dün gece itibari ile 150 TL’den 500 TL’ye yükseldi.

Yurtdışına çıkacak vatandaşlar yurt dışı çıkış harçlarını havaalanlarından bulunan otomatların yanı sıra, vergi dairelerinden veya Dijital Vergi Dairesi’nin web uygulamasından seyahat tarihini belirterek 500 TL’lik yeni harcı ödeyebilir ya da anlaşmalı bankaların internet sitesi / internet bankacılığı uygulamalarından yapabilirler.

Kaynak: Özel Haber - Melisa Karmış

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.