Yüreğir Kocaispir’le değişiyor

Yüreğir Kocaispir’le değişiyor
Yayınlama: 01.12.2022
A+
A-

 

 

YÜREĞİR’DE TARİHİ DÖNÜŞÜM

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Daha yaşanabilir bir kent hedefi ile yola çıkan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, ilçede kentsel dönüşüme büyük önem veriyor. Kentsel dönüşümü Yüreğir’in geleceğini belirleyen bir iş olarak gördüklerini belirten Başkan Kocaispir, ilçede en önemli gündem maddelerinin kentsel dönüşüm olduğunu ifade ederek, bu kapsamda Sinanpaşa, Şehit Erkut Akbay, Kazım Karabekir, Köprülü, Çamlıca mahalleleri ile Kozan Çarşısı ve Köylü Garajı’nın dönüşümünde önemli bir aşama kat edildiğini söyledi. Şehit Erkut Akbay’da çok yakında temellerin atılması planlanırken Sinanpaşa’da ise TOKİ Ekim ayı içerisinde ihaleye çıktı. Her iki mahallede kamulaştırılan binaların yıkım çalışmaları devam ediyor. Öte yandan yoğun bir çalışma ile ilçenin bütüncül bir imar planına kavuştuğunun altını çizen Başkan Kocaispir, 1/1000 ve 1/5000 ölçekli yeni imar planlarının Adana ve Yüreğir’e hayırlı olmasını diledi.

GELECEĞİN SPORCULARI YÜREĞİR’DE YETİŞİYOR

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in ilçede çocuk ve gençlerin fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak için açtığı spor kursları yılın 12 ayı kesintisiz devam ediyor. Futbol, basketbol, voleybol, badminton, wushu, yüzme, satranç, güreş, muay thai, dart, tenis, masa tenisi, taekwondo, karate ve jimnastikten oluşan 17 branştaki kurslarda alanında uzman eğitmenler görev yapıyor. Ücretsiz spor okullarından 6-15 yaş arası çocuklar faydalanıyor. Sportif faaliyetlerin eğitimleri branşlarına göre Yüreğir Belediyesi’nin spor tesislerinin yanı sıra, ilçe genelinde 47 merkezde gerçekleşiyor.

YÜREĞİR’DE KÜLTÜR SANAT

Yüreğir Kültür Sanat Günleri dolu dolu devam ediyor. Yüreğir Millet Bahçesi ve Yüreğir Kültür Merkezi’nde düzenlenen geniş katılımlı söyleşi, seminer ve konferanslarda sanat ve edebiyat dünyasından ünlü isimler Adanalılarla buluşuyor. Kültür ve sanatı hizmet anlayışının merkezine alan bir belediye olarak çalıştıklarını belirten Başkan Kocaispir, etkinliklerin artarak devam edeceğini söyledi. Arabada Sinema Günleri’nin ardından ‘Mahallede Sinema’ uygulaması başlatan Yüreğir Belediyesi, her akşam bir mahallede dev ekranda sinema keyfi sundu.

KADINLAR ÜRETİYOR YÜREĞİR KAZANIYOR

Yüreğir’de kadınlara yönelik önemli projelere imza atan Yüreğir Belediyesi, kadının sosyal ve ekonomik hayattaki rolünü güçlendiriyor. Kadınların gelişimine, özgüvenli duruşuna ve ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durabilmesine büyük önem veren Başkan Kocaispir, “Kadınlarımızın sosyal ve ekonomik açıdan güçlendirilmesini kendimize görev biliyoruz. Bu kapsamda Yüreğir’i kadın etkinlik merkezleri ile donatıyoruz” dedi.

ÇOCUKLARA, GENÇLERE VE KADINLARA YÖNELİK KURSLAR

Yüreğir Sosyal Girişimcilik Merkezi’nde ise ilçede dezavantajlı durumdaki gençlere ve kadınlara yönelik sosyal girişimcilik odaklı eğitim, üretim, satış ve danışmanlık hizmetleri verilmeye devam ediyor. Mutfak, tekstil, seramik üretim ve tasarım atölyelerinin yer aldığı merkezde gençlere ve kadınlara sosyal girişim ve sosyal girişimcilik davranışı konularında eğitimler verilerek, iş piyasasında ihtiyaç duyacakları sosyal girişimcilik becerilerini kazanmaları sağlanıyor. Kurslara katılan girişimci adaylarına atölyelerde verilen eğitimler sonrasında mentörlük desteği de sunuluyor.

90 BRANŞTA EĞİTİM VAR

Yüreğir Belediyesi’ne ait 9 adet Kültürevi, Spor Tesisleri, Yüreğir Kültür Merkezi ve Yüreğir Bilim Merkezi’nde, sportif kurslar, el sanatları, kişisel gelişim kursları, bilgi teknoloji kursları, STEM kursları, robotik kodlama, kültür sanat kursları, girişimcilik ve mesleki eğitim kursları gibi 90 farklı branşta eğitici, öğretici sertifikalı kurslar veriliyor.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK ŞEHİR YÜREĞİR

Yüreğir’de ‘sosyal belediyecilik’ çalışmaları ile takdir toplayan Başkan Fatih Mehmet Kocaispir güne esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek başlıyor. Her gün mahalle ziyaretleri gerçekleştiren Başkan Kocaispir, vatandaşların taleplerini dinliyor, anında çözüm üretiyor. Aşevinden evde bakım hizmetlerine, gıda kolisi yardımlarından ‘Hoş geldin bebek’ desteğine, tekerlekli sandalye, dijital hasta yatağı, evde tıraş ve sağlık hizmeti desteklerinden hijyen paketi desteğine kadar çok geniş bir alanda çalışma yapılıyor.

AŞEVİNDEN GÜNLÜK 5 BİN SOFRAYA SICAK YEMEK

Bakıma muhtaç, ihtiyaç sahibi ailelerin umut kapısı olan Yüreğir Belediyesi, her gün yüzlerce ailenin sofrasına sıcak yemek ulaştırıyor. Yüreğir Belediyesi aşevinde gıda mühendisleri kontrolünde hazırlanan 3 çeşit sıcak yemek, ihtiyaç sahipleri başta olmak üzere, 65 yaş üzeri yaşlı, hasta, bakıma muhtaç ve evinde yemek yapamayan ailelere teslim ediliyor. Yüreğir Belediyesi’nin aşevinden her gün yaklaşık 5 bin kişiye sıcak yemek ulaştırılıyor.

YÜREĞİR’İN GÜZELLİKLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Yüreğir’in kültür miraslarına sahip çıktıklarını ve arkeolojik kazılara her yıl destek verdiklerini hatırlatan Başkan Kocaispir, “Yüreğir’in güzelliklerini gün yüzüne çıkarıyoruz. Ölümsüzlük Şehri Misis’te arkeolojik kazılarımız devam ediyor. Misis, Neolitik Çağ’dan beri yaşamın durmaksızın devam ettiği, Lokman Hekim’in ölümsüzlük iksirini Ceyhan Nehri’ne düşürdüğünün rivayet edildiği kadim bir şehir. Misis’te kazılarımız Adana Müze Müdürlüğü riyasetinde bir İtalyan ekibi tarafından yapılıyor. Projemizle amacımız tarihi eserlerin, tarihi değerlerimizin günlük yaşayan yerler haline getirilmesi. İnşallah bundan sonraki süreçte de Adanamızı, Misis’i turizme kazandıracağız.

BİYOBOZUNUR İLE SIFIR ATIK PROJESİNE TAM DESTEK

Yüreğir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ne tam destek veriyor. Sürdürülebilir ve yeşil odaklı geri dönüşüm projeleri ile Adana için önemli adımlar attıklarını kaydeden Başkan Fatih Mehmet Kocaispir, ilçeye Biyobozunur Atık Tesisi kazandırdıklarını ve ‘Biyobozunur Atık Projesi’ kapsamında 1 yılda yaklaşık 4 bin ton kompost ürettiklerini söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.