YÖKDİL/2 SINAVI İÇİN NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK OLACAK

11 Ağustos Pazar günü Türkiye genelinde gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2024-YÖKDİL/2) için Nüfus Müdürlükleri açık olacak.

YÖKDİL/2 SINAVI İÇİN NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK OLACAK
Yayınlama: 10.08.2024
A+
A-

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2024-YÖKDİL/2) 11 Ağustos Pazar günü yapılacak. Sınava katılacak adaylardan, Nüfus Cüzdanını veya T.C. kimlik kartını kaybeden ve yeniden çıkartmak isteyen adaylar için “Sınava Giriş Belgesi” ile 1 adet biyometrik fotoğrafını yanında getiren adaylara yeni kart düzenleninceye kadar geçerli olacak “Geçici Kimlik Belgesi” verilecek.

YARIN NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ KAÇA KADAR AÇIK?

YÖKDİL/2 Sınavı için tüm illerdeki Nüfus Müdürlükleri Pazar günü açık olacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) kimliğini kaybeden adayların mağduriyetini gidermek amacıyla sınav günü açık tutulacak nüfus müdürlüklerine başvuranlara görevli personel tarafından, “11 Ağustos 2024 tarihinde uygulanacak 2024 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı’na (2024-YÖKDİL/2) girecek adaylardan; T.C. Kimlik Kartı’nı kaybeden, T.C. Kimlik Kartı’nda fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için, sınav yapılacak merkezlerde Ek’te sunulan İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri; İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce 11 Ağustos 2024 Pazar günü 07.00-10.00 saatleri arasında açık tutulacak ve söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara; müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir” denildi.

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.