YÖK duyurdu: Üniversite adaylarına mazeret kayıt hakkı tanındı

YÖK, üniversite kayıtlarını, herhangi bir nedenle yaptıramayan adaylara mazeret kayıt hakkı tanıdı.

YÖK duyurdu: Üniversite adaylarına mazeret kayıt hakkı tanındı
Yayınlama: 23.08.2024
Düzenleme: 23.08.2024 16:43
A+
A-

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre, üniversite kaydını yaptıramayan adaylara mazeret kayıt hakkı tanındı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre üniversite genel yerleştirme ve kayıt işlemleri bugün sona eriyordu.

YÖK, 2024 YKS yerleştirme sonuçları kapsamında bugün sona erecek olan üniversite kayıtlarını, herhangi bir nedenle yaptıramayan adayların yerleştirildikleri yükseköğretim kurumlarına başvurarak kayıt yaptırabilecek.

Adayların mazeret kayıt hakkı 26 Ağustos – 2 Eylül tarihleri arasında olacak.

Kayıt işlemleri 2 Eylül Pazartesi saat 17.00’ye kadar devam edecek.

YÖK BAŞKANI ÖZVAR’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kaydını herhangi bir nedenle yaptıramayan adaylara mazeret hakkı tanındığının belirtti.

Başkan Özvar yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelerine kaydını herhangi bir nedenle yaptıramayan adaylarımıza mazeret kayıt hakkı tanıdık. Bugün sona erecek olan üniversite kayıtlarını herhangi bir nedenle yaptıramayan adaylarımız yerleştirildikleri yükseköğretim kurumlarına başvurarak kayıtlarını 26 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında yaptırabilir.”

Kaynak: Özel Haber - Esra Solmaz Yıldız (Biricik)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.